Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Gulerodskage i bradepande
Antal
1
stk
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Samlet tid:
45
minutter
min
Ingredienser
Kagedej:
5
æg
350
g
Brun farin
350
g
Hvedemel
2
tsk
bagepulver
1
tsk
Natron
½
tsk
Salt
3
tsk
Stødt kanel
1
tsk
Stødt ingefær
3,5
dl
Rapsolie
450
g
Gulerødder
100
g
Valnødder
Topping:
400
g
Flødeost
100
g
Flormelis
2
tsk
Vaniljesukker
½
skal
citron
½
skal
Appelsin
½
saft
citron
½
saft
Appelsin
Kokkens noter
Kagen kan med fordel fryses (husk at kagen skal fryses uden topping).
Gang opskriften med 1,5 så passer den til en Gastro bakke
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Kagedej:
Pisk brun farin og æg i en røremaskine eller med en el-pisker. Pisk i ca. 5 min til det er lyst og luftigt.
350 g Brun farin,
5 æg
Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.
350 g Hvedemel,
2 tsk bagepulver,
1 tsk Natron,
½ tsk Salt,
3 tsk Stødt kanel,
1 tsk Stødt ingefær
Sigt de tørre ingredienser i æggemassen og rør det sammen.
Riv gulerødder og hak nødderne groft.
450 g Gulerødder,
100 g Valnødder
Rør olien ud i dejen.
3,5 dl Rapsolie
Tilsæt nødder og gulerødder og rør det ud i dejen.
Beklæd en bradepande (39x27cm) med bagepapir.
Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180° varmluft.
Bag kagen i ca.
30 min
. Tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Topping:
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til det bliver luftigt.
400 g Flødeost,
100 g Flormelis,
2 tsk Vaniljesukker,
1/2 skal citron,
1/2 skal Appelsin,
1/2 saft citron,
1/2 saft Appelsin
Fordel toppingen på den afkølet kage.