Tilsæt 75g rosiner i bollerdejen, samme tidspunkt som chokoladen og nødderne. Så må du selv vælge om du beholder nødderne og chokolade i også Bollerne kan med fordel fryses ned. Bollerne kan også laves på en stor bradepande. Her bliver de mere runde, fordi der er mere plads imellem dem.
Tilsæt nu sukker, appelsinsaft, appelsinskal og æg.
50 g Sukker, 1 Skal og saft af en appelsin, 1 Æg
Bland mel, stødt kardemomme, kanel og salt i en skål.
2 tsk Stødt kardemomme, 1 tsk Stødt kanel, 500 g Hvedemel, 10 g Salt
Skær smørret ud i små firkanter.
100 g Blødt smør
Tænd røremaskinen på lav hastighed og tilsæt melblandingen lidt ad gangen.
Når dejen er sammenhængende tilsæt det bløde smør
Skru stille op for hastigheden på røremaskinen, indtil du når fuld styrke.
Ælt dejen til den bliver smidig og glat ca. 10 min.
Bland hasselnøddeflager, mandelsplitter og chokoladeknapper.
75 g Chokoladeknapper, 25 g Hasselnøddeflager, 25 g Mandelsplitter
Når alt dejen sidder fast på krogen tilsættes nødde/chokolade blandingen. og det køres hurtigt i dejen.
Lad dejen hæve i 60 min et lunt sted med en fugtigt klæde over.
Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse vendes den ud på et meldrysset bord, her deles dejen i 12 lige store dele (90-100g pr. bolle).
Tag nu en dejklump og vend siderne ind under bollen på midten, så den får en spændstig overflade (se video). Rul dem sidst på bordet så de bliver helt runde.
Placer dem i en bradepande (ca. 39x27 cm). Det er vigtigt, at bollerne ikke rører hinanden, men de skal stå tæt.
Lad bollerne efterhæve i ca. 60 min et lunt sted med et fugtigt klæde over.
Pensel bollerne med et sammenpisket æg.
1 Æg
Drys med perlesukker, hasselnøddeflager og mandelsplitter.
15 g Hasselnøddeflager, 15 g Mandelsplitter, 1 spsk Perlesukker
Bag dem i en forvarmet ovn på 180° varmluft i ca. 15-17 min.
Kom vand og sukker i en gryde og kog det hurtigt op, så du får en sukkersirup.
50 g sukker, 35 g vand
Når bollerne er færdige tages de ud og lægges på en rist, her pensles de med sukkersiruppen og der kommes appelsinskal på.