Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Gløgg – hjemmelavet til juletiden
Antal
2
liter
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
10
minutter
min
Trække tid
1
day
d
Samlet tid:
1
day
d
25
minutter
min
Ingredienser
Gløggessens:
5
kardemommekapsler
5
peberkorn
(Sorte)
5
nelliker
(Hele)
4
kanelstænger
3
stjerneanis
1
vaniljestang
50
g
frisk ingefær
2
usprøjtede appelsiner
1
usprøjtede citron
150
g
brun farin/mørk muscovadorørsukker
2,5
dl
portvin
1
dl
klar snaps
1
dl
mørk rom
Gløgg:
1,5
l
rødvin
(2 normalt flasker)
100
g
mandelsplitter
200
g
rosiner
2
usprøjtede appelsiner
Kokkens noter
Med denne opskrift får du en gløgg med god alkoholstyrke. For en lettere alkoholstyrke, kan du tilpasse alkoholmængden ved at komme mindre rom og snaps i.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Gløggessens:
Flæk vaniljestangen, og skrab frøene ud. Kom dem i en gryde sammen med vaniljestangen.
1 vaniljestang
Skræl appelsinen og citronen med en tynd skræller. Pres derefter saften ud, og kom skræller og saft i gryden.
2 usprøjtede appelsiner,
1 usprøjtede citron
Skræl ingefæren, og skær den i skiver. Kom det i gryden.
50 g frisk ingefær
Kom brun farin/mørk muscovadorørsukker samt alle krydderierne i gryden.
5 kardemommekapsler,
5 peberkorn,
5 nelliker,
4 kanelstænger,
3 stjerneanis,
150 g brun farin/mørk muscovadorørsukker
Tilsæt portvin og sæt gryden over på kogepladen.
2,5 dl portvin
Lad det småsimre i
5 min
.
Tilsæt snaps og rom, og kom det hele på et patentglas. Lad det stå mørkt og køligt i minimum 24 timer (gerne flere uger).
1 dl klar snaps,
1 dl mørk rom
Gløgg:
Si alle ingredienserne fra essensen, og kom den filtrerede essens i en gryde sammen med rødvin.
1,5 l rødvin
Varm gløggen op til lige under kogepunktet.
Tilsæt rosiner og mandelsplitter.
100 g mandelsplitter,
200 g rosiner
Skær appelsinerne i skiver, og halver dem. Kom et par skiver i hver glas.
2 usprøjtede appelsiner
Hæld gløggen op. Husk at få både rosiner og mandelsplitter med.