1600gkyllingelår(ca. 8 stk. eller en hel suppehøne )
2lvand
2porrer
2løg
4gulerødder
4fedhvidløg
6laurbærblade
2tskpeberkorn
20stk.tarteletskaller
Sovs
100gsmør
100gmel
860gdåseasparges(ca. 2 stk.)
5dlhønsefond(Kogevandet fra kyllingen)
2,5dlfløde
Kokkens noter
Du kan evt. tilsætte friske hvide eller grønne asparges i mindre stykker. På denne måde får du lidt mere konsistens i dit tarteletfyld. Du kan bruge kyllingebryst i stedet for kyllingoverlår. Her får du en "mildere" smag af kylling. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal bruge en mindre mængde, da noget af vægten fra kyllingoverlår er knogler. Du kan pynte dine tarteletter med friskhakket persille, cherrytomater og agurk.
Kom kyllingelårerne i en gryde med vandet, og kog det langsomt op.
1600 g kyllingelår, 2 l vand
Lad det småsimre i 15 min, til der dannes en masse urenheder på toppen.
Skum vandet af med en ske, så alle urenhederne fjernes.
Rens og hak porrer, løg, hvidløg og gulerødder groft.
2 porrer, 2 løg, 4 gulerødder, 4 fed hvidløg
Tilsæt grøntsagerne, laurbær og peberkorn.
6 laurbærblade, 2 tsk peberkorn
Lad det småsimre i 45-60 min.
Tag kyllingen op, og læg det i et fad eller en skål.
Lad boullionen småsimre videre i cirka30 min. Smag herefter til med salt.
Sigt boullionen.
Når kyllingen er let afkølet, fjernes skindet, og kyllingen plukkes til mundrette stykker.
Sovs
Kom smør I gryden, og smelt det på mellemhøje varme. Herefter tilsættes melet, og der røres, til det dufter af brunet smør.
100 g smør, 100 g mel
Sigt vandet fra aspargesen, og kom det i opbagningen, mens du rører.
860 g dåseasparges
Når det har samlet sig, tilsættes bouillonen lidt af gangen, og herefter koges det op under konstant omrøring.
5 dl hønsefond
Lad det koge i 5 min.
Tilsæt fløde, og lade det småkoge i 5 min.
2,5 dl fløde
Tilsæt det plukkede kylling og aspargesstykkerne. Smag til med salt og peber, samt juster konsistensen med maizena eller boullion, hvis det er nødvendigt.