Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Tzatziki
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
1
day
d
Trækketid
30
minutter
min
Samlet tid:
1
day
d
45
minutter
min
Ingredienser
500
g
græsk yoghurt 10 %
2
agurker
(ca. 500 g)
2
tsk
salt
2-3
fed
hvidløg
2
spsk
olivenolie
1-2
tsk
tørret dild
(eller evt. 2 spsk. friskhakket dild)
0.5
tsk
sukker
0.5
citron
(kun saften)
Kokkens noter
Du kan bruge cremefraiche eller skyr i stedet for græsk yoghurt. Her får du en lettere udgave.
Du kan springe det første trin over og undlade at dræne yoghurten. Her vil du få en sundere tzatziki.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Hæld yoghurten i et osteklæde eller en stofble, og kom det i en sigte over en skål.
500 g græsk yoghurt 10 %
Dræn yoghurten i køleskabet i 24 timer.
Dagen efter rives agurken, og der hældes salt over, så agurken bliver afvandet. Lad agurken trækker i ca.
30 min
.
2 agurker,
2 tsk salt
Pres det sidste væske ud af agurken med et viskestykke.
Pres hvidløg, og vend det i den drænede græske yoghurt.
2-3 fed hvidløg
Tilsæt nu olivenolie, dild, sukker, citronsaft og den revne agurk, og vend det rundt.
2 spsk olivenolie,
1-2 tsk tørret dild,
0.5 tsk sukker,
0.5 citron
Smag til med salt og peber.