Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Millionbøf med kartoffelmos
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
45
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
5
minutter
min
Ingredienser
500
g
Hakket oksekød
2
spsk
Olie
(Til stegning )
5
dl
Okseboullion
(1 Okseboullionterning + 5 dl vand)
2
Løg
200
g
Gulerod
(ca. 2 stk.)
200
g
Squash
2
fed
Hvidløg
2-3
Laurbærblade
2
spsk
Engelsk sovs
2-3
spsk
Maizena
(Rørt ud i lidt kold vand)
Kulør
Salt og Peber
Kartoffelmos
1
kg
Skrællet kartofler
1,5
dl
Mælk
100-150
g
Smør
0.5
tsk
Revet muskatnød
Salt og peber
Kokkens noter
Hvis du ikke er til gulerødder og squash, kan du undlade dem i opskriften.
For et mere cremet udtryk, kan du tilsætte en dl. fløde.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Kog kartoflerne usaltet vand til de er møre. Imens forberedes grøntsagerne til millionbøffen.
1 kg Skrællet kartofler
Skræl gulerødderne og squashen, hvorefter de skæres i små tern.
200 g Gulerod,
200 g Squash
Pil løg og hvidløg, hvorefter de skæres i mindre stykker.
2 Løg,
2 fed Hvidløg
Brun kødet af i en gryde med lidt olie.
500 g Hakket oksekød,
2 spsk Olie
Tilsæt gulerod, squash, løg og hvidløg. Steg dem med i nogle minutter til de falder sammen.
Tilsæt boullion, laurbær og engelsk sovs.
5 dl Okseboullion,
2-3 Laurbærblade,
2 spsk Engelsk sovs
Lad det hele simre i
20 min
.
Imens det simrer varmes mælk og smør op i en kasserolle til kartoffelmosen.
1,5 dl Mælk,
100-150 g Smør
Sigt vandet fra kartoflerne og mos dem enten med en kartoffelpresser eller en stamper.
Rør det lune smør/mælk i kartoffelmosen lidt ad gangen.
Rør maizenaen ud i koldt vand og jævn millionbøffen til den ønsket konsistens. Her skal sovsen småkoge i nogle minutter, mens du jævner.
2-3 spsk Maizena
Smag sovsen til med salt og peber.
Salt og Peber
Smag kartoffelmosen til med salt, peber og muskatnød.
0.5 tsk Revet muskatnød,
Salt og peber
Tilsæt kulør til millionbøffen til ønsket farve.
Kulør