Hvis du ikke har skalotteløg, kan du også bruge alle andre løg-typer. Vi kan godt lide at bruge skalotteløg, fordi vi synes, at de her en lækker smag. Hvis du godt kan lide karry, kan du tilføje 1-2 tsk karry til dressingen.
Kog kartoflerne i saltet vand til de møre. Du kan tjekke med en kniv, når kartoflen selv glider af kniven er de færdige.
Sigt vandet fra kartoflerne og lad dem køle let af inden de sættes på køl. Kartoflerne skal være helt køleskabskolde inden de kan bruges til kartoffelsalat.
Pil skalotteløget og hak løg og purløg fint.
1-2 Skalotteløg, 1 bundt Purløg
Vend cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft, sukker, hakket skalotteløg og purløg sammen.
200 g Mayonnaise, 100 g creme fraiche 18%, 2 tsk Dijonsennep, 1/2 Citronsaft, 1 tsk Sukker
Smag dressingen til med salt og peber.
Salt og peber
Når kartoflerne er helt afkølet, skæres de i mundrette tern og vendes forsigtigt i dressingen.