Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Hokkaidosuppe med kokosmælk
Antal
4
personer
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
45
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
Ingredienser
Suppe
1
hokkaidogræskar
(800 g renset vægt)
1-2
løg
1
l
grøntsagsboullion
(2 boullionterning + 1 liter vand)
2
fed
hvidløg
400
ml
kokosmælk
(eller fløde )
1
tsk
spidskommen
1.5
tsk
karry
0,5
tsk
chilipulver
1
tsk
tørret ingefær
(eller spsk revet ingefær)
1
lime
(saften fra en lime)
2
spsk
olie
25
g
smør
(eller evt. 2 spsk olie )
salt og peber
(til tilsmagning)
Topping
100
g
græskarkerner
Kokkens noter
Du kan med fordel undlade at tilsætte alt boullionen. Dette gør, at du nemmere kan styre konsistensen til sidst.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Suppe
Forvarm ovnen til 225°.
Vask og skrap kernerne ud af græskarret.
1 hokkaidogræskar
Skær græskarret i mindre stykker.
Kom græskarret på en bageplade med olie, salt og peber.
2 spsk olie
Sæt græskarrene i ovnen, og bag dem i
20-25 min.
.
Skræl hvidløg og løg, hvorefter de skæres i mindre stykker.
1-2 løg,
2 fed hvidløg
Kom smør i en gryde.
25 g smør
Steg løgene på mellemhøje varme, uden de tager farve. Dette tager ca.
5 min.
.
Herefter tilsættes krydderierne, og de steges kort.
1 tsk spidskommen,
1.5 tsk karry,
0,5 tsk chilipulver,
1 tsk tørret ingefær
Boullion og kokosmælk tilsættes, hvorefter det bringes i kog.
1 l grøntsagsboullion,
400 ml kokosmælk
Græskarrene tages ud af ovnen og kommes i suppen.
Lad græskarrene koge med i
10-15min.
.
Blend nu suppen.
Suppen smages til med limesaft, salt og peber.
1 lime,
salt og peber
Topping
Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.
100 g græskarkerner