Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Nemme chocolate chip cookies
Antal
18
stk
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
14
minutter
min
Ventetid
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
34
minutter
min
Ingredienser
160
g
brun farin
100
g
sukker
150
g
smør
(blødt)
1
æg
1
tsk
bagepulver
0.5
tsk
natron
1
tsk
salt
1
tsk
vaniljesukker
250
g
hvedemel
150
g
mørk chokolade
100
g
hasselnødder
Kokkens noter
Jo kortere tid småkagerne bages, jo blødere bliver de. Hvis du bager dem for længe, kan de blive sprøde hele vejen igennem.
Dejen kan fryses og nemt tages op og bages ved lejlighed.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Brun farin, sukker og smør røres sammen til en ensartet masse.
160 g brun farin,
100 g sukker,
150 g smør
Kom ægget i dejen og rør det ud.
1 æg
Mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt blandes sammen i en anden skål, hvorefter det kommes i dejen.
1 tsk bagepulver,
0.5 tsk natron,
1 tsk vaniljesukker,
250 g hvedemel,
1 tsk salt
Chokoladen hakkes, og nødderne knuses, hvorefter det røres ud i dejen.
150 g mørk chokolade,
100 g hasselnødder
Stil nu dejen på køl
1 time
i en time.
Forvarm ovnen på 180° varmluft.
Dejen rulles til kugler på ca. 50 gram. Herefter kommes de på en bageplade (der kan være ca. 8 på en bageplade).
Cookierne bages i ovnen på 180° varmluft i 12 til 14min (midt i ovnen).