1vaniljestang(evt. erstattet af 3 tsk. vaniljesukker)
1citron(skallen)
3æg
2tsk.bagepulver
150gmørk øl (kan erstattes af mælk)
450gsødmælk
150gsmør
Kokkens noter
Det er vigtigt, at smørret er helt varmt, så det ikke bliver afkølet, når det kommer i vaffeldejen. Hvis smørret afkøler for meget, når det kommer i dejen, vil det blive til små smørklumper. Vaflerne kan med fordel bages på forhånd og fryses ned. Herefter kan de nemt optøs og lunes i ovnen inden servering. Du kan erstatte 1/3 af mælken med fløde. Så får du en rigere og mere fyldig smag. Hvis du ikke har øl, kan du erstatte ølmængden med mælk.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gnid dem sammen med lidt af sukkeret.
150 g sukker, 1 vaniljestang
Bland hvedemel, salt, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en røreskål.
335 g hvedemel, 10 g salt, 2 tsk. bagepulver
Riv skallen fra citronen i røreskålen, og bland det hele godt sammen.
1 citron
Kom æggene i røreskålen, og pisk dem sammen med de tørre ingredienser, så dejen samler sig i nogle klumper (brug piskeriset til røremaskinen).
3 æg
Tilsæt øl og sødmælk lidt ad gangen, mens dejen omrøres, så du ender med en glat dej.
150 g mørk øl, 450 g sødmælk
Når alt væsken er absorberet, kan du skrue lidt op for hastigheden, så dejen bliver helt ensartet.
Smelt smørret, til det er helt varmt. Det hældes herefter i dejen under omrøring i en tynd stråle.
150 g smør
Bag dejen i et belgisk vaffeljern. Mængden af dej, som skal kommes i vaffeljernet varierer efter vaffeljernets type. Jeg brugte ca. 1,2 dl til en vaffel.
Bagetiden kan variere alt efter vaffeljernet. Jeg bagte mine i ca. 6 min.
Når vaflerne er færdigbagte, skal de afkøle let på en rist.