Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Bamseboller

Bamseboller

Antal 16 stk.
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 250 g mælk (Kold)
  • 25 g gær
  • 2 æg (M/L)
  • 30 g sukker
  • 550 g hvedemel
  • 15 g salt
  • 100 g smør (I tern)
Til pensling
  • 1 æg

Kokkens noter

Efterhævningstip: For bedre hævning kan du koge vand og hælde i et ildfast fad, som placeres i bunden af din ovn. Du kan nu hæve dine boller i ovnen, fordi ovnen nu fungerer som et hæveskab. Vær opmærksom på, at nogle ovne har hæveprogrammer, som du med fordel kan benytte i stedet for. 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Mælk, salt, gær, æg og sukker kommes i en røreskål og røres sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, mens der røres.
  • Rør det sammen i et par minutter, til du har ensartet masse.
  • Tilsæt smørret i små tern.
  • Ælt på mellemhøj-høj hastighed, til dejen bliver glat i ca. 10 min.
  • Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  • Del dejen i 16 lige store dele.
  • Rul til boller, og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk dem til med et fugtigt klæde, og lad dem efterhæve i ca. 45 min. (TIP: Se evt. noter).
  • Forvarm ovnen til 200 ℃ varmluft.
  • Pensl bollerne med æg.
  • Bag bollerne i 12-15 min., til de får en gyldenbrun overflade.
  • Afkøl bollerne på en rist.