Tilbage
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
brioche burgerboller

Brioche burgerboller

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid: 2 timer 50 minutter

Ingredients

  • 150 g mælk
  • 25 g gær
  • 60 g sukker
  • 3 æg
  • 500 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 200 g smør
Pensling:
  • 1 æg

Kokkens noter

Bollerne er velegnede som burgerboller pga. deres størrelse. Ønsker du at bruge bollerne til andet, kan du med fordel lave dem lidt mindre. 
Du kan speede processen op, når de skal efterhæve. Dette gøres ved at sætte bollerne i en slukket ovn, hvorefter du sætter en bradepande ind med kogende vand. 
På denne måde laver du en form for raskeskab, og efterhævningen bliver reduceret med ca. 30 min
Når bollerne skal bages, kan du med fordel bage dem med lidt damp til at starte med. Kom lidt kogende vand i en bradepande i bunden af ovnen, bag bollerne i 8 min med bradepanden med vand i, og tag den herefter ud igen. 
Bollerne kan fryses. 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tag smørret ud af køleskabet, og lad det ligge på køkkenbordet i ca. 30 min, så det bliver lidt blødt, når du skal bruge det.
  • Hæld mælk, gær og sukker i en skål, og rør, til gæren er opløst.
  • Tilsæt æg og mel, hvorefter æltningen startes på lav hastighed. Ælt dejen, til den er samlet.
  • Tilsæt salt, og ælt dejen, til den er glat (ca. 5-7min på høj hastighed).
  • Skær smørret ud i mindre firkanter, og tilsæt dem til dejen lidt ad gangen. Ælt dejen yderligere i ca. 10 min, til den er glat og slipper skålens kanter. Den skal gerne samle sig om dejkrogen.
  • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time
  • Vend dejen ud på bordet. Del bollerne i portioner af 100 g og form hver dejportion til en bolle.
  • Læg bollerne på bageplader beklædt med bagepapir. Giv bollerne et let tryk på toppen, så de bliver mere flade, hvorefter de skal efterhæve i ca.1 time.
  • Tænd ovnen på 200 C varmluft.
  • Pisk et æg sammen, og pensl briochebollerne.
  • Bag bollerne i ca. 12-15 min, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.