Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Choux au craquelin - Krakelerede vandbakkelser - Fastelavnsbolle

Choux au craquelin - Krakelerede vandbakkelser

Antal 12 Stk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter

Ingredients

Kiks:
  • 100 g Sukker
  • 100 g Smør
  • 100 g Hvedemel
  • 0.5 tsk Pasta farve (farve efter ønske)
Vandbakkelse:
  • 200 g Vand
  • 100 g Smør
  • 100 g Hvedemel
  • 150 g Æg (ca 3 (str. M/L))

Kokkens noter

Du kan fylde vandbakkelserne ved enten at skære dem over eller prikke et hul i bunden med kommer fylde i med en sprøjtepose. 
Choux au craquelin kan sagtens fryses. Her anbefaler vi, at de får et par minutter i ovnen så kiksedejen bliver sprød igen inden servering. 
Du kan sagtens lave kiks den uden farve, så bliver det en brun farve.
 

Dine egne noter

Tilberedning

Kiks:
  • Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det sammen. Vi anbefaler, at du bruger en gummihandske, da pasta farven godt kan smitte af.
  • Kom dejen mellem to stykker bagepapir, og rul det tyndt ud med en kagerulle( 2-3 mm).
  • Sæt nu dejen på frys.
Vandbakkelser:
  • Kom smør og vand i en gryde på mellem høj varme.
  • Tilsæt mel, når smørret er smeltet. Rør grundigt i dejen, så der ikke kommer klumper.
  • "Rist" nu dejen af under konstant omrøring ved lav varme i 3-5 min. Dejen må ikke tage farve imens.
  • Nedkøl dejen til 45° og tilsæt herefter et æg ad gangen, imens du rører.
  • Kom dejen i en sprøjtepose men en rund tyl i.
Bagning:
  • Forvarm ovnen til 225° varmluft.
  • Kom bagepapir på en bageplade og lav 12 cirkler efter udstikkeren(6 cm) med en blyant.
  • Sprøjt vandbakkelsesdejen ud, så de næsten fylder de 12 cirkler.
  • Udstik kiksedejen med udstikkeren (6 cm) og læg kiksen ovenpå vandbakkelsesdejen.
  • Kom dem i ovnen og skru ned til 180°. Bag dem i ca. 25 min. Det er VIGTIGT, at du IKKE åbner ovnen under bagning, da du så risikerer, at de falder sammen.
  • Efter bagning køles kagerne af inden de fyldes med ønsket fyld.