Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Flødekartofler med bacon opskrift

Flødekartofler med bacon - En klassiker med et twist

Antal 6 personer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter

Ingredients

Flødekartofler:
  • 1,5 kg kartoffel (Ca. 1050g renset vægt)
  • 200 g bacon (I tern )
  • 500 ml piskefløde
  • 250 ml mælk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk Maizena
Smøring af fad:
  • 1 spsk Olie

Kokkens noter

Flødekartoflerne kan laves dagen før og varmes stille i ovnen med alufolie over. 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kom bacontern i en gryde og steg det til det er gyldent og sprødt.
  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i ca. 2-3 mm tykke skiver.
  • Skræl løget og hak det i tynde både.
  • Kom løget ned til den færdigstegte bacon.
  • Tilsæt fløde, mælk, presset hvidløg, revet muskatnød, timian, salt og peber til gryden.
  • Kog det hele op og jævn med lidt maizena (en spsk røres ud i lidt koldt vand).
  • Smør fadet med olie.
  • Kom kartofler i og hæld flødesovsen over.
  • Kom fadet i ovnen på 180° varmluft i ca. 60 min til kartoflerne er blevet møre.