Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Equipment
Noter
–
+
serveringer
Scan for at gå til opskrift
Flødekartofler med bacon - En klassiker med et twist
Antal
6
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
20
minutter
min
Ingredients
Flødekartofler:
1,5
kg
kartoffel
(Ca. 1050g renset vægt)
200
g
bacon
(I tern )
500
ml
piskefløde
250
ml
mælk
1
løg
2
fed
hvidløg
2
tsk
salt
½
tsk
revet muskatnød
1
tsk
tørret timian
1
spsk
Maizena
Smøring af fad:
1
spsk
Olie
Kokkens noter
Flødekartoflerne kan laves dagen før og varmes stille i ovnen med alufolie over.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Kom bacontern i en gryde og steg det til det er gyldent og sprødt.
Skræl kartoflerne og skær dem ud i ca. 2-3 mm tykke skiver.
Skræl løget og hak det i tynde både.
Kom løget ned til den færdigstegte bacon.
Tilsæt fløde, mælk, presset hvidløg, revet muskatnød, timian, salt og peber til gryden.
Kog det hele op og jævn med lidt maizena (en spsk røres ud i lidt koldt vand).
Smør fadet med olie.
Kom kartofler i og hæld flødesovsen over.
Kom fadet i ovnen på 180° varmluft i ca.
60 min
til kartoflerne er blevet møre.