Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Grov tærtedej

Grov tærtedej

Antal 1 Tærte
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Ventetid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter

Ingredienser

  • 150 g hvedemel (lav protein (under 10 %), gerne kagemel.)
  • 50 g grahamsmel
  • 125 g smør (koldt)
  • 1 æggeblomme
  • 0.5 tsk salt
  • 2 spsk vand (koldt)

Kokkens noter

Det er vigtigt, at dejen kun lige samles, da man gerne vil undgå at danne glutennetværk. 
Det er også muligt at lave dejen uden en foodprocessor. Her ælter du bare dejen med hænderne. 
 
 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kom hvedemel, grahamsmel og salt i en foodprocesser.
  • Grov tærtedej
    Skær smørret ud i tern, og kom det i foodprocessoren.
  • Rør det sammen i foodprocessoren, så smørret bliver fordelt fint.
  • Grov tærtedej
    Tilføj æggeblommen og vandet.
  • Grov tærtedej
    Rær dejen, til den samler sig til en klump (den må ikke køre for længe, da smørret vil blive for tyndt, og dejen dermed for blød).
  • Saml hurtigt dejen med hånden, så det bliver en klump.
  • Kom dejen i film eller en frysepose, hvorefter den stilles på køl i 30 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud i en rund form. Dejen skal ca. være 4 mm tyk.
  • Kom den i en smurt tærteform (ø25).
  • Pres dejen godt ud i hele formen. Skær kanten til i toppen, så den passer til formens højde.
  • Prik huller i bunden med en gaffel.
  • Bag tærten i oven i 15 min. på 175 ℃.
  • Tærten er nu klar til, at du kommer dit fyld i, hvorefter den bages med fyldet.