Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Gulerodskage i bradepande opskrift

Gulerodskage i bradepande

Antal 1 stk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter

Ingredienser

Kagedej:
  • 5 æg
  • 350 g Brun farin
  • 350 g Hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • ½ tsk Salt
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 3,5 dl Rapsolie
  • 450 g Gulerødder
  • 100 g valnødder
Topping:
  • 400 g Flødeost
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • ½ skal citron
  • ½ skal Appelsin
  • ½ saft citron
  • ½ saft Appelsin

Kokkens noter

Kagen kan med fordel fryses (husk at kagen skal fryses uden topping). 
Gang opskriften med 1,5 så passer den til en Gastro bakke 

Tilberedning

Kagedej:
  • Pisk brun farin og æg i en røremaskine eller med en el-pisker. Pisk i ca. 5 min til det er lyst og luftigt.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.
  • Sigt de tørre ingredienser i æggemassen og rør det sammen.
  • Riv gulerødder og hak nødderne groft.
  • Rør olien ud i dejen.
  • Tilsæt nødder og gulerødder og rør det ud i dejen.
  • Beklæd en bradepande (39x27cm) med bagepapir.
  • Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180° varmluft.
  • Bag kagen i ca. 30 min . Tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Topping:
  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til det bliver luftigt.
  • Fordel toppingen på den afkølet kage.