Scan for at gå til opskrift
Havregrynskugler
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
- 250 g finvalsede havregryn
- 50 g kakaopulver
- 125 g sukker
- 100 g smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl kaffe (stærk og afkølet)
- 2 spsk mørk rom (kan undlades)
- 50 g kokosmel
Det er en god ide at bruge fødevaregodkendte engangshandsker, når du triller kuglerne, da det ellers godt kan være fedtet.
I opskriften kan du erstatte kaffe med friskpresset appelsinsaft og skal, hvis du godt kan lide smagen af appelsin.
Kom finvalsede havregryn, sukker, kakaopulver og vaniljesukker i en skål.
Smuldr smørret i den tørre blanding.
Tilsæt kaffe og rom.
Rør dejen, til den er sammenhængende.
Rul dejen til ønsket kuglestørrelse.
Tril kuglerne i kokosmel, så overfladen bliver dækket af kokos.
Kom havregrynskuglerne i køleskabet inden servering.