Scan for at gå til opskrift
Hjemmelavet knækbrød
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
- 1 dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerne
- 1 dl solsikkekerne
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 dl olie
- 1 dl vand
Du kan med fordel bage en plade ad gangen, så er det nemmere at styre tilberedningen/bagningen. Bager du begge plader på en gang, anbefaler vi, at du bytter dem om halvvejs.
For ekstra smag kan du rive 50 gram parmesan i dejen sammen med de tørre ingredienser.
-
Hvedemel, havregryn, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner, bagepulver og salt blandes sammen i skålen.
Rør olie og vand i. Rør dejen i ca. 5 min., til den samler sig.
-
Lad dejen stå i 10 min., så den kan absorbere væsken.
Halvdelen af dejen lægges nu på et bagepapir på bordet, og et nyt stykke bagepapier lægges ovenpå.
Rul dejen ud i 2-4 mm tykkelse med en kagerulle, hvorefter det øverst bagepapir fjernes.
Gentag med den anden halvdel af dejen.
Ovnen tændes på 175℃ varmluft.
-
Skær knækbrødet med en kniv. Jeg har lavet kvadratiske firkanter, men du kan sagtens lave andre former.
Flyt nu knækbrødene over på en bageplade ved at trække bagepapiret over på bagepladen.
Bag knækbrødene i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
Lad knækbrødene blive kolde, hvorefter de kan knækkes fra hinanden.