Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
knækbrød

Hjemmelavet knækbrød

Antal 30 stk.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter

Ingredients

  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerne
  • 1 dl solsikkekerne
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 dl olie
  • 1 dl vand

Kokkens noter

Du kan med fordel bage en plade ad gangen, så er det nemmere at styre tilberedningen/bagningen. Bager du begge plader på en gang, anbefaler vi, at du bytter dem om halvvejs. 
For ekstra smag kan du rive 50 gram parmesan i dejen sammen med de tørre ingredienser. 

Dine egne noter

Tilberedning

  • knækbrød
    Hvedemel, havregryn, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner, bagepulver og salt blandes sammen i skålen.
  • Rør olie og vand i. Rør dejen i ca. 5 min., til den samler sig.
  • knækbrød
    Lad dejen stå i 10 min., så den kan absorbere væsken.
  • Halvdelen af dejen lægges nu på et bagepapir på bordet, og et nyt stykke bagepapier lægges ovenpå.
  • Rul dejen ud i 2-4 mm tykkelse med en kagerulle, hvorefter det øverst bagepapir fjernes.
  • Gentag med den anden halvdel af dejen.
  • Ovnen tændes på 175℃ varmluft.
  • knækbrød
    Skær knækbrødet med en kniv. Jeg har lavet kvadratiske firkanter, men du kan sagtens lave andre former.
  • Flyt nu knækbrødene over på en bageplade ved at trække bagepapiret over på bagepladen.
  • Bag knækbrødene i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Lad knækbrødene blive kolde, hvorefter de kan knækkes fra hinanden.