Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe med kokosmælk

Antal 4 personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time

Ingredienser

Suppe
  • 1 hokkaidogræskar (800 g renset vægt)
  • 1-2 løg
  • 1 l grøntsagsboullion (2 boullionterninger + 1 liter vand)
  • 2 fed hvidløg
  • 400 ml kokosmælk (Alt. fløde)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1.5 tsk karry
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk tørret ingefær (Alt. 1 spsk revet ingefær)
  • 1 lime (saften fra 1 lime)
  • 2 spsk olie
  • 25 g smør (Alt. 2 spsk olie)
  • salt og peber (tilsmagning)
Topping
  • 100 g græskarkerne

Kokkens noter

Du kan med fordel undlade at tilsætte alt boullionen. Dette gør, at du nemmere kan styre konsistensen til sidst. 

Dine egne noter

Tilberedning

Suppe
  • Forvarm ovnen til 225°.
  • Vask og skrap kernerne ud af græskarret.
  • Skær græskarret i mindre stykker.
  • Kom græskarret på en bageplade med olie, salt og peber.
  • Sæt græskarrene i ovnen, og bag dem i 20-25 min..
  • Skræl hvidløg og løg, hvorefter de skæres i mindre stykker.
  • Kom smør i en gryde.
  • Steg løgene på mellemhøje varme, uden de tager farve. Dette tager ca. 5 min..
  • Herefter tilsættes krydderierne, og de steges kort.
  • Boullion og kokosmælk tilsættes, hvorefter det bringes i kog.
  • Græskarrene tages ud af ovnen og kommes i suppen.
  • Lad græskarrene koge med i 10-15min..
  • Blend nu suppen.
  • Suppen smages til med limesaft, salt og peber.
Topping
  • Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.