Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Hybenrosesirup

Hybenrosesirup

Antal 1 L
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 day 15 minutter
Samlet tid: 1 day 25 minutter

Ingredients

  • 5 dl sukker
  • 5 dl vand
  • 5 dl hybenroseblade (Bladene skal være presset godt ned i decilitermålet.)
  • 1 citron (skal og saft)
  • 0.5 vaniljestænger

Kokkens noter

Siruppen kan også laves uden vanilje og citron, hvis du ønsker en mere ren hybenrosesmag. 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kom vand og sukker i en gryde.
  • Lad det koge i cirka 5 til 10 minutter.
  • Kom vaniljestang, hybenrosenblade, skal og saft fra citronen i et patentglas.
  • Hæld sukkervandet i patentglasset, og rør rundt.
  • Lad det køle af, inden låget lukkes, og sæt det på køl til dagen efter (eller evt. længere tid).
  • Sigt indholdet igennem et fint klæde, og kom det på en flaske, som er helt ren. Brug evt. Atamon til at rense flasken før brug.