Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Antal 3 L
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Trækketid 3 dage
Samlet tid: 3 dage 30 minutter

Ingredienser

  • 50 Hyldeblomstskærme
  • 2 l Vand
  • 1,5 kg Sukker
  • 4-5 Skal og saft af citroner
  • 20 g Citronsyre
  • 1-2 tsk atamon

Kokkens noter

Det er vigtigt med hygiejne, da det forlænger holdbarheden. Vi anbefaler, at du bruger atamon, da det er med til at forbedre holdbarheden. 

Tilberedning

  • Skyl og rens hyldeblomstskærmene i koldt vand. Klip så vidt muligt alle stilke af skærmene.
  • Kom de rensede hyldeblomstskærme i et rent patentglas eller en bøtte.
  • Kog vand og sukker op.
  • Skræl skallen af citronen med en tynd skræller. Undgå at få for meget af det hvide med.
  • Kom citronskallerne ned i patentglasset.
  • Når sukkerlagen koger tilsættes citronsaft og citronsyre.
  • Hæld den kogende sukkerlage over til hylden og citronskallerne i patentglasset. Lad det køle en smule af inden det sættes på køl.
  • Lad saften trække i 3-4 dage i køleskabet.
  • Sigt saften gennem en fin sigte eller et klæde. Hæld saften på flaske. Skyl flasken med atamon inden du hælder saften over.
  • Saften er nu klar til servering. Blandingsforholdet er 1:3-1:4.