Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Kanel kage

Kanelkage med kaffeglasur

Antal 1 stk.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time

Ingredienser

Kage
Glasur
  • 75 g smør
  • 4 spsk kaffe (stærk, færdiglavet kaffe)
  • 325 g flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker

Kokkens noter

Kanelkagen kan med fordel fryses, dette er en af de bedste kager du kan lave i forvejen! Men hvis du vil fryse kagen ned, så skal du undlade at komme glasur på før frysning. Tø den i stedet op og lav glasuren efter den er tøet op.

Dine egne noter

Tilberedning

Kanelkagen
  • Forvarm ovnen til 175℃ varmluft og sæt smørret til at smelte i en gryde.
  • Kom sukker, hvedemel, vaniljesukker, natron og kanel i en røreskål og bland det let sammen.
  • Tilsæt kærnemælk til røreskålen lidt ad gangen, mens der røres. Tilsæt derefter det smeltede smør lidt ad gangen, også mens der røres, og rør til dejen bliver en ensartet masse.
  • Kom dejen i en bradepande med bagepapir - Husk at smøre formen inden dejen hældes i. Fordel dejen jævnt i formen.
  • Bag nu kagen I ca. 40 ca. min.. Du kan teste om kagen er færdig ved at stikke en pind/kniv i kagen. Hvis pinden/kniven er ren, så er kagen færdig.
  • Når kagen er færdigbagt sættes den til afkøling.
Kaffeglasuren
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt derefter kaffe, flormelis, kakaopulver og vaniljesukker og rør til glasuren er glat.
  • Fordel glasuren på den let afkølet kage.