Kanelkagen kan med fordel fryses, dette er en af de bedste kager du kan lave i forvejen! Men hvis du vil fryse kagen ned, så skal du undlade at komme glasur på før frysning. Tø den i stedet op og lav glasuren efter den er tøet op.
Forvarm ovnen til 175℃ varmluft og sæt smørret til at smelte i en gryde.
Kom sukker, hvedemel, vaniljesukker, natron og kanel i en røreskål og bland det let sammen.
Tilsæt kærnemælk til røreskålen lidt ad gangen, mens der røres. Tilsæt derefter det smeltede smør lidt ad gangen, også mens der røres, og rør til dejen bliver en ensartet masse.
Kom dejen i en bradepande med bagepapir - Husk at smøre formen inden dejen hældes i. Fordel dejen jævnt i formen.
Bag nu kagen I ca. 40 ca. min.. Du kan teste om kagen er færdig ved at stikke en pind/kniv i kagen. Hvis pinden/kniven er ren, så er kagen færdig.
Når kagen er færdigbagt sættes den til afkøling.
Kaffeglasuren
Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt derefter kaffe, flormelis, kakaopulver og vaniljesukker og rør til glasuren er glat.