Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Nem cremet suppe med kartoffel opskrift

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Antal 4 Personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter

Ingredients

Suppe
  • 1 kg kartoffel (Skrællet vægt)
  • 2-3 porre
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 1,5 l grøntsagsbouillon (1,5 L vand + 3 stk bouillonterninger)
  • 2,5 dl Fløde
  • 2 spsk Olie
  • 1 citron
  • Salt
  • friskkværnet peber
Tilbehør
  • 200 g bacon
  • Karse

Kokkens noter

Suppen kan med fordel fryses ned. 
Suppen kan blendes op med en stavblender inden servering. På denne måde får du en mere luftig suppe. 

Dine egne noter

Tilberedning

Suppe
  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i små tern.
  • Rens porrerne og skær dem i skiver.
  • Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
  • Kom olien i en gryde og varm det op på mellemhøje varme.
  • Tilsæt løg, hvidløg og porre og lad det sautere i ca. fem minutter, så de falder sammen, men uden at tage farve.
  • Tilsæt kartofler og boullion.
  • Lad det koge i 20-30 min, til kartoflerne er møre.
  • Tilsæt fløde og blend suppen til en ensartet masse.
  • Smag til med salt, peber og citron.
  • Du kan justere konsistensen med mere boullion, hvis suppen er for tyk.
Tilbehør
  • Kom bacon på en kold pande så fedtet når at smelte.
  • Skru op for varmes og steg det til. at det er sprødt og gyldent.
  • Klip karsen af.
  • Anret suppen med det stegte bacon og afklippet karse.