Scan for at gå til opskrift
Kartoffelsuppe med porrer og bacon
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Suppe
- 1 kg kartoffel (Skrællet vægt)
- 2-3 porre
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 1,5 l grøntsagsbouillon (1,5 L vand + 3 stk bouillonterninger)
- 2,5 dl Fløde
- 2 spsk Olie
- 1 citron
- Salt
- friskkværnet peber
Suppen kan med fordel fryses ned.
Suppen kan blendes op med en stavblender inden servering. På denne måde får du en mere luftig suppe.
Suppe
Skræl kartoflerne og skær dem ud i små tern.
Rens porrerne og skær dem i skiver.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
Kom olien i en gryde og varm det op på mellemhøje varme.
Tilsæt løg, hvidløg og porre og lad det sautere i ca. fem minutter, så de falder sammen, men uden at tage farve.
Tilsæt kartofler og boullion.
Lad det koge i 20-30 min, til kartoflerne er møre.
Tilsæt fløde og blend suppen til en ensartet masse.
Smag til med salt, peber og citron.
Du kan justere konsistensen med mere boullion, hvis suppen er for tyk.
Tilbehør
Kom bacon på en kold pande så fedtet når at smelte.
Skru op for varmes og steg det til. at det er sprødt og gyldent.
Klip karsen af.
Anret suppen med det stegte bacon og afklippet karse.