Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Nem cremet suppe med kartoffel opskrift

Kartoffelsuppe med porrer og bacon

Antal 4 Personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter

Ingredienser

Suppe
  • 1 kg kartoffel (Skrællet vægt)
  • 2-3 porre
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 1,5 l grøntsagsbouillon (1,5 L vand + 3 stk bouillonterninger)
  • 2,5 dl Fløde
  • 2 spsk Olie
  • 1 citron
  • Salt
  • friskkværnet peber
Tilbehør
  • 200 g bacon
  • Karse

Kokkens noter

Suppen kan med fordel fryses ned. 
Suppen kan blendes op med en stavblender inden servering. På denne måde får du en mere luftig suppe. 

Tilberedning

Suppe
  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i små tern.
  • Rens porrerne og skær dem i skiver.
  • Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
  • Kom olien i en gryde og varm det op på mellemhøje varme.
  • Tilsæt løg, hvidløg og porre og lad det sautere i ca. fem minutter, så de falder sammen, men uden at tage farve.
  • Tilsæt kartofler og boullion.
  • Lad det koge i 20-30 min, til kartoflerne er møre.
  • Tilsæt fløde og blend suppen til en ensartet masse.
  • Smag til med salt, peber og citron.
  • Du kan justere konsistensen med mere boullion, hvis suppen er for tyk.
Tilbehør
  • Kom bacon på en kold pande så fedtet når at smelte.
  • Skru op for varmes og steg det til. at det er sprødt og gyldent.
  • Klip karsen af.
  • Anret suppen med det stegte bacon og afklippet karse.