Scan for at gå til opskrift
Millionbøf med kartoffelmos
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
- 500 g Hakket oksekød
- 2 spsk Olie (Til stegning )
- 5 dl Okseboullion (1 Okseboullionterning + 5 dl vand)
- 2 løg
- 200 g Gulerod (ca. 2 stk.)
- 200 g Squash
- 2 fed hvidløg
- 2-3 laurbærblad
- 2 spsk Engelsk sovs
- 2-3 spsk Maizena (Rørt ud i lidt kold vand)
- Kulør
- salt og peber
Kartoffelmos
- 1 kg Skrællet kartofler
- 1,5 dl Mælk
- 100-150 g Smør
- 0.5 tsk Revet muskatnød
- salt og peber
Hvis du ikke er til gulerødder og squash, kan du undlade dem i opskriften.
For et mere cremet udtryk, kan du tilsætte en dl. fløde.
Kog kartoflerne usaltet vand til de er møre. Imens forberedes grøntsagerne til millionbøffen.
Skræl gulerødderne og squashen, hvorefter de skæres i små tern.
Pil løg og hvidløg, hvorefter de skæres i mindre stykker.
Brun kødet af i en gryde med lidt olie.
Tilsæt gulerod, squash, løg og hvidløg. Steg dem med i nogle minutter til de falder sammen.
Tilsæt boullion, laurbær og engelsk sovs.
Lad det hele simre i 20 min.
Imens det simrer varmes mælk og smør op i en kasserolle til kartoffelmosen.
Sigt vandet fra kartoflerne og mos dem enten med en kartoffelpresser eller en stamper.
Rør det lune smør/mælk i kartoffelmosen lidt ad gangen.
Rør maizenaen ud i koldt vand og jævn millionbøffen til den ønsket konsistens. Her skal sovsen småkoge i nogle minutter, mens du jævner.
Smag sovsen til med salt og peber.
Smag kartoffelmosen til med salt, peber og muskatnød.
Tilsæt kulør til millionbøffen til ønsket farve.