Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos

Antal 4 personer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter

Ingredients

  • 500 g Hakket oksekød
  • 2 spsk Olie (Til stegning )
  • 5 dl Okseboullion (1 Okseboullionterning + 5 dl vand)
  • 2 løg
  • 200 g Gulerod (ca. 2 stk.)
  • 200 g Squash
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 laurbærblad
  • 2 spsk Engelsk sovs
  • 2-3 spsk Maizena (Rørt ud i lidt kold vand)
  • Kulør
  • salt og peber
Kartoffelmos
  • 1 kg Skrællet kartofler
  • 1,5 dl Mælk
  • 100-150 g Smør
  • 0.5 tsk Revet muskatnød
  • salt og peber

Kokkens noter

Hvis du ikke er til gulerødder og squash, kan du undlade dem i opskriften. 
For et mere cremet udtryk, kan du tilsætte en dl. fløde. 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kog kartoflerne usaltet vand til de er møre. Imens forberedes grøntsagerne til millionbøffen.
  • Skræl gulerødderne og squashen, hvorefter de skæres i små tern.
  • Pil løg og hvidløg, hvorefter de skæres i mindre stykker.
  • Brun kødet af i en gryde med lidt olie.
  • Tilsæt gulerod, squash, løg og hvidløg. Steg dem med i nogle minutter til de falder sammen.
  • Tilsæt boullion, laurbær og engelsk sovs.
  • Lad det hele simre i 20 min.
  • Imens det simrer varmes mælk og smør op i en kasserolle til kartoffelmosen.
  • Sigt vandet fra kartoflerne og mos dem enten med en kartoffelpresser eller en stamper.
  • Rør det lune smør/mælk i kartoffelmosen lidt ad gangen.
  • Rør maizenaen ud i koldt vand og jævn millionbøffen til den ønsket konsistens. Her skal sovsen småkoge i nogle minutter, mens du jævner.
  • Smag sovsen til med salt og peber.
  • Smag kartoffelmosen til med salt, peber og muskatnød.
  • Tilsæt kulør til millionbøffen til ønsket farve.