Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
nem mørbradgryde med bacon opskrift

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Antal 4 personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter

Ingredients

Mørbradgryde
  • 1 Svinemørbrad
  • 250 g Champignon
  • 1 løg
  • 200 g bacon i tern
  • 150 g cocktailpølse
  • 2 Fed hvidløg
  • 50 g Smør
  • 2 spsk Mel
  • 2,5 dl Piskefløde
  • 2 dl Mælk
  • 1 Grøntsagsbouillon-terning
  • 140 g Tomatpuré
  • 400 g Hakkede tomater
  • 3 tsk Paprika
  • 2 spsk Engelsk sovs
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 dl ris

Kokkens noter

Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager. Det kunne f.eks. være, at du havde en peberfrugt, som trængte til at blive brugt. 
Psst for et ekstra lækkert udtryk, kan du evt. pynte retten af med en friskhakket krydderurt f.eks. persille eller timian.  
Retten kan med fordel laves dagen før servering. 
Du kan med fordelen steg bacon i en anden gryde, det gør det hurtigere og det er ikke så nemt brænder på 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Finhak løg, hvidløg og skær champignon ud i kvarte
  • Puds svinemørbraden af for sener(sølvhinder) og skær den i firkantede stykker
  • Vend mørbradstykkerne i mel.
  • Kom bacon i tern i en gryde og steg dem sprøde ved mellemhøj varme
  • Tag baconen op og sæt den til siden
  • Kom den udskårne mørbrad og halvdelen af smørret i gryden og steg mørbraden gylden på alle sider
  • Tag mørbraden op og læg den til siden
  • Kom den resterende halvdel af smørret i gryden sammen med dine champignon, og steg til de er gyldne
  • Tilsæt dine finhakkede løg og hvidløg. Lad det stege med i et minut
  • Tilsæt tomatpuré og paprika. lad det stege med i et minut
  • Tilsæt nu piskefløde, mælk, hakkede tomater, engelsk sovs, mørbrad og bacontern til gryden. Smuldr grøntsagsbouillon-terning i
  • Kog ris efter anvisningen på pakken
  • Lad det simre i 15 min
  • Tilsæt cocktailpølse og lad det simre videre i 5 min
  • Smag til med salt og peber