Scan for at gå til opskrift
Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Mørbradgryde
- 1 Svinemørbrad
- 250 g Champignon
- 1 løg
- 200 g bacon i tern
- 150 g cocktailpølse
- 2 Fed hvidløg
- 50 g Smør
- 2 spsk Mel
- 2,5 dl Piskefløde
- 2 dl Mælk
- 1 Grøntsagsbouillon-terning
- 140 g Tomatpuré
- 400 g Hakkede tomater
- 3 tsk Paprika
- 2 spsk Engelsk sovs
- salt og peber
Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager. Det kunne f.eks. være, at du havde en peberfrugt, som trængte til at blive brugt.
Psst for et ekstra lækkert udtryk, kan du evt. pynte retten af med en friskhakket krydderurt f.eks. persille eller timian.
Retten kan med fordel laves dagen før servering.
Du kan med fordelen steg bacon i en anden gryde, det gør det hurtigere og det er ikke så nemt brænder på
Finhak løg, hvidløg og skær champignon ud i kvarte
Puds svinemørbraden af for sener(sølvhinder) og skær den i firkantede stykker
Vend mørbradstykkerne i mel.
Kom bacon i tern i en gryde og steg dem sprøde ved mellemhøj varme
Tag baconen op og sæt den til siden
Kom den udskårne mørbrad og halvdelen af smørret i gryden og steg mørbraden gylden på alle sider
Tag mørbraden op og læg den til siden
Kom den resterende halvdel af smørret i gryden sammen med dine champignon, og steg til de er gyldne
Tilsæt dine finhakkede løg og hvidløg. Lad det stege med i et minut
Tilsæt tomatpuré og paprika. lad det stege med i et minut
Tilsæt nu piskefløde, mælk, hakkede tomater, engelsk sovs, mørbrad og bacontern til gryden. Smuldr grøntsagsbouillon-terning i
Kog ris efter anvisningen på pakken
Lad det simre i 15 min
Tilsæt cocktailpølse og lad det simre videre i 5 min
Smag til med salt og peber