Scan for at gå til opskrift
Spaghetti med kødsovs
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kødsovs
- 500 g Hakket oksekød
- 100 g Blegselleri (4-5 stk, kan undlades)
- 250 g Gulerod (3 stk, kan undlades)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk Rapsolie
- 2 tsk Tørret basilikum
- 3 tsk Tørret oregano
- 140 g Tomatpuré
- 800 g Hakket tomat
- 3 dl Oksebouillon (3 dl vand + 1 bouillonterning)
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 tsk Brun farin
- salt og peber
Tilbehør
- 75 g Parmesan
- 400 g Spaghetti
Kødsovsen kan med fordel fryses.
Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden.
Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor "sund" man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.
Kødsovs
Kom løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder i en minihakker og hak det fint.
Kom 2 spsk olie i en gryde.
Brun kødet af i en gryde og tag det herefter op.
Kom 2 spsk olie i en gryden.
Steg løg, hvidløg, blegselleri og gulerødderne i gryden.
Tilsæt tomatpuré, balsamicoeddike, brun farin, tørret oregano og tørret basilikum og lad det stege med i ca. 1 min.
Tilsæt hakket tomater og boullion.
Kom kødet i.
Lad retten simre i 30-45 min. 30 min
Smag kødsovsen til med salt og peber.