Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
nem pasta med kødsovs opskrift

Spaghetti med kødsovs

Antal 4 personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time

Ingredienser

Kødsovs
  • 500 g Hakket oksekød
  • 100 g Blegselleri (4-5 stk, kan undlades)
  • 250 g Gulerod (3 stk, kan undlades)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk Rapsolie
  • 2 tsk Tørret basilikum
  • 3 tsk Tørret oregano
  • 140 g Tomatpuré
  • 800 g Hakket tomat
  • 3 dl Oksebouillon (3 dl vand + 1 bouillonterning)
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk Brun farin
  • salt og peber
Tilbehør
  • 75 g Parmesan
  • 400 g Spaghetti

Kokkens noter

Kødsovsen kan med fordel fryses.
Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden. 
Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor "sund" man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.

Dine egne noter

Tilberedning

Kødsovs
  • Kom løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder i en minihakker og hak det fint.
  • Kom 2 spsk olie i en gryde.
  • Brun kødet af i en gryde og tag det herefter op.
  • Kom 2 spsk olie i en gryden.
  • Steg løg, hvidløg, blegselleri og gulerødderne i gryden.
  • Tilsæt tomatpuré, balsamicoeddike, brun farin, tørret oregano og tørret basilikum og lad det stege med i ca. 1 min.
  • Tilsæt hakket tomater og boullion.
  • Kom kødet i.
  • Lad retten simre i 30-45 min. 30 min
  • Smag kødsovsen til med salt og peber.
Tilbehør
  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  • Server med friskrevet parmesan.