Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
nem pasta med kødsovs opskrift

Spaghetti med kødsovs

Antal 4 personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time

Ingredienser

Kødsovs
  • 500 g Hakket oksekød
  • 100 g Blegselleri (4-5 stk, kan undlades)
  • 250 g Gulerod (3 stk, kan undlades)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk Rapsolie
  • 2 tsk Tørret basilikum
  • 3 tsk Tørret oregano
  • 140 g Tomatpuré
  • 800 g Hakket tomat
  • 3 dl Oksebouillon (3 dl vand + 1 bouillonterning)
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk Brun farin
  • salt og peber
Tilbehør
  • 75 g Parmesan
  • 400 g Spaghetti

Kokkens noter

Kødsovsen kan med fordel fryses.
Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden. 
Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor "sund" man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.

Tilberedning

Kødsovs
  • Kom løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder i en minihakker og hak det fint.
  • Kom 2 spsk olie i en gryde.
  • Brun kødet af i en gryde og tag det herefter op.
  • Kom 2 spsk olie i en gryden.
  • Steg løg, hvidløg, blegselleri og gulerødderne i gryden.
  • Tilsæt tomatpuré, balsamicoeddike, brun farin, tørret oregano og tørret basilikum og lad det stege med i ca. 1 min.
  • Tilsæt hakket tomater og boullion.
  • Kom kødet i.
  • Lad retten simre i 30-45 min. 30 min
  • Smag kødsovsen til med salt og peber.
Tilbehør
  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  • Server med friskrevet parmesan.