Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Tzatziki

Tzatziki

Antal 4 personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 dag
Trækketid 30 minutter
Samlet tid: 1 dag 45 minutter

Ingredienser

  • 500 g græsk yoghurt 10 %
  • 2 agurker (ca. 500 g)
  • 2 tsk salt
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk tørret dild (eller evt. 2 spsk. friskhakket dild)
  • 0.5 tsk sukker
  • 0.5 citron (kun saften)

Kokkens noter

Du kan bruge cremefraiche eller skyr i stedet for græsk yoghurt. Her får du en lettere udgave. 
Du kan springe det første trin over og undlade at dræne yoghurten. Her vil du få en sundere tzatziki. 

Tilberedning

  • Hæld yoghurten i et osteklæde eller en stofble, og kom det i en sigte over en skål.
  • Dræn yoghurten i køleskabet i 24 timer.
  • Dagen efter rives agurken, og der hældes salt over, så agurken bliver afvandet. Lad agurken trækker i ca. 30 min.
  • Pres det sidste væske ud af agurken med et viskestykke.
  • Pres hvidløg, og vend det i den drænede græske yoghurt.
  • Tilsæt nu olivenolie, dild, sukker, citronsaft og den revne agurk, og vend det rundt.
  • Smag til med salt og peber.