Scan for at gå til opskrift
Tzatziki
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 day d
Trækketid 30 minutter min
Samlet tid: 1 day d 45 minutter min
- 500 g græsk yoghurt 10 %
- 2 agurker (ca. 500 g)
- 2 tsk salt
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 tsk tørret dild (eller evt. 2 spsk. friskhakket dild)
- 0.5 tsk sukker
- 0.5 citron (kun saften)
Du kan bruge cremefraiche eller skyr i stedet for græsk yoghurt. Her får du en lettere udgave.
Du kan springe det første trin over og undlade at dræne yoghurten. Her vil du få en sundere tzatziki.
Hæld yoghurten i et osteklæde eller en stofble, og kom det i en sigte over en skål.
Dræn yoghurten i køleskabet i 24 timer.
Dagen efter rives agurken, og der hældes salt over, så agurken bliver afvandet. Lad agurken trækker i ca. 30 min.
Pres det sidste væske ud af agurken med et viskestykke.
Pres hvidløg, og vend det i den drænede græske yoghurt.
Tilsæt nu olivenolie, dild, sukker, citronsaft og den revne agurk, og vend det rundt.
Smag til med salt og peber.