Tilbage
+ serveringer
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Gastry - Opskrifter og hverdagsmad
Tzatziki

Tzatziki

Antal 4 personer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 day
Trækketid 30 minutter
Samlet tid: 1 day 45 minutter

Ingredienser

  • 500 g græsk yoghurt 10 %
  • 2 agurker (ca. 500 g)
  • 2 tsk salt
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk tørret dild (eller evt. 2 spsk. friskhakket dild)
  • 0.5 tsk sukker
  • 0.5 citron (kun saften)

Kokkens noter

Du kan bruge cremefraiche eller skyr i stedet for græsk yoghurt. Her får du en lettere udgave. 
Du kan springe det første trin over og undlade at dræne yoghurten. Her vil du få en sundere tzatziki. 

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hæld yoghurten i et osteklæde eller en stofble, og kom det i en sigte over en skål.
  • Dræn yoghurten i køleskabet i 24 timer.
  • Dagen efter rives agurken, og der hældes salt over, så agurken bliver afvandet. Lad agurken trækker i ca. 30 min.
  • Pres det sidste væske ud af agurken med et viskestykke.
  • Pres hvidløg, og vend det i den drænede græske yoghurt.
  • Tilsæt nu olivenolie, dild, sukker, citronsaft og den revne agurk, og vend det rundt.
  • Smag til med salt og peber.