Tilbage
Print
Opskriftsbillede
Noter
–
+
serveringer
Flødekartofler med bacon - En klassiker med et twist
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Tilb. tid:
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
20
minutter
min
Ingredienser
Flødekartofler:
1,5
kg
Kartofler
200
g
bacon
(I tern )
500
ml
Piskefløde
250
ml
Mælk
1
Løg
2
Fed hvidløg
2
tsk
Salt
½
tsk
Revet muskatnød
½
tsk
Tørret timian
1
spsk
Maizena
Smøring af fad:
1
spsk
Olie
Kokkens noter
Flødekartoflerne kan laves dagen før og varmes stille i ovnen med alufolie over.
Dine egne noter
Klik her for at tilføje dine egne noter til opskriften
Tilberedning
Kom bacontern i en gryde og steg det til det er gyldent og sprødt.
200 g bacon
Skræl kartoflerne og skær dem ud i ca. 2-3 mm tykke skiver.
1,5 kg Kartofler
Skræl løget og hak det i tynde både.
1 Løg
Kom løget ned til den færdigstegte bacon.
Tilsæt fløde, mælk, presset hvidløg, revet muskatnød, timian, salt og peber til gryden.
500 ml Piskefløde,
250 ml Mælk,
2 Fed hvidløg,
1/2 tsk Revet muskatnød,
1/2 tsk Tørret timian,
2 tsk Salt
Kog det hele op og jævn med lidt maizena (en spsk røres ud i lidt koldt vand).
1 spsk Maizena
Smør fadet med olie.
1 spsk Olie
Kom kartofler i og hæld flødesovsen over.
Kom fadet i ovnen på 180° varmluft i ca.
60 min
til kartoflerne er blevet møre.