Du kan tilføje andre smagsgivere, som appelsinsaft, appelsinskal, solbærsaft og andefedt. Her vil rødkålen få en mere julet smag. Du kan med fordel bruge atamon, når du hælder rødkålen på glas. Dette forlænger holdbarheden.
Snit rødkålen fint. Du kan med fordel bruge et mandolinjern.
Kom det snittede rødkål, ribsgelé, eddike, sukker og salt i en stor gryde. Lad det koge til, at kålen falder sammen.
200 g Ribsgele, 3 dl Eddike, 250 g Sukker, 1 Spsk Salt
Kom stjerneanis, laurbærblade og kanelstænger i gryden. Du kan med foden komme krydderierne i en tepose. På denne måde er de nemme at tage fra rødkålen igen, når det skal serves.
1 Stjerne anis, 3 Laurbærblade, 2 Kanelstænger
Lad det småsimre i ca. 60 min eller til kålen er mør.
Smag rødkålen til. Brug evt. lidt mere sukker, hvis det er for syrligt og mere eddike, hvis det er for sødt.
Hæld den varme rødkål på de varme, skoldede glas og sæt låget på med det samme. Opbevar i køleskabet, indtil det skal bruges.
Når rødkålen skal serveres, kan du lune det op i en gryde ved lav varme eller i mikrobølgeovnen.