Sprøde hjemmelavede croutoner med hvidløg - Perfekt som tilbehør til salater, supper og meget andet, her får du en nem opskrift på croutoner.
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 25 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
4,88 fra 8 bedømmelser
Ingredienser
250gHvid toastbrød
3spskOlie
1fedhvidløg
1tskOregano
1tskTimian
Kokkens tips
Opbevar croutonerne i en lufttæt beholder. Kan serveres på salater eller som tilbehør til supper. Vi anbefaler, at du bruger lyst toastbrød, da croutonerne ellers bliver hårde.
Lad croutonerne køle af på bagepladen. Herefter kan de kommes i en lufttæt beholder.
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Opbevar croutonerne i en lufttæt beholder. Kan serveres på salater eller som tilbehør til supper. Vi anbefaler, at du bruger lyst toastbrød, da croutonerne ellers bliver hårde.
Lad croutonerne køle af på bagepladen. Herefter kan de kommes i en lufttæt beholder.
Kokkens tips
Opbevar croutonerne i en lufttæt beholder. Kan serveres på salater eller som tilbehør til supper. Vi anbefaler, at du bruger lyst toastbrød, da croutonerne ellers bliver hårde.
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Sprøde croutoner – perfekt som tilbehør
Noget som vi elsker herhjemme er croutoner! De er super lækre som tilbehør til ufatteligt meget. De går rigtig godt til en lækker salat, hvor vi oplever, at skålen hurtig bliver tømt. De smager bare meget bedre end dem man køber, og gæsterne bliver altid helt imponeret, selvom det faktisk er rigtig nemt og hurtigt at lave.
Derfor anbefaler vi også, at i selv giver jer i kast med opskriften, det vil i helt sikkert ikke fortryde. Croutoner kan bruges til en masse. Udover tilbehør salater, så er de også helt perfekt i alle slags supper, f.eks. den klassiske tomatsuppe.
De giver lige en dejligt krydret og sprødt element til en lækker cremet suppe. Du kan nemt variere krydringen af dine croutoner og f.eks. tilsætte mere hvidløg alt efter hvad de skal bruges til. Dette gør dem også til det perfekte tilbehør!
Crouton er rigtig nem at lave! hjemmelavet croutoner tager kun omkring 30 min. at lave, og de er derfor et super valg, hvis du lige skal pifte en ret op.
Herudover bruger vi dem faktisk også som snack. Man kan næsten ikke lade være med at spise dem, hvis de står i en skål, og derfor går de også altid som slik herhjemme. Selvom holdbarheden er god, så bliver de som regel ikke særlig gamle før skålen er tom. Hjemmelavede croutoner er faktisk ligesom chips!
Lækre croutoner med flere tilberedningsmuligheder
Herhjemme laver vi altid vores croutoner i ovn. Vi synes, at de bliver super sprøde her. Du kan dog også sagtens lave dine croutoner på en pande. Her skal du stege crouton på mellemhøj varme og derefter lade dem køle af på en bradepande med bagepapir.
Hvis du tilbereder dem på denne måde, får du også et super sprødt resultat. Når der er flere tilberedningsmuligheder bliver det faktisk ikke nemmere, så kan du tilpasse tilberedning til retten de skal serveres sammen med.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man croutoner?
Croutoner laves ved at skære toastbrød i firkanter, hvorefter de ristes i ovnen med hvidløg og krydderier.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar