Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!
Croutoner
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 250 g Hvid toastbrød
- 3 spsk Olie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Timian
Tilberedning
- Skær brødet ud i firkanter på ca. 1×1 cm.250 g Hvid toastbrød
- Kom brødstykkerne på en bageplade med bagepapir.
- Drys med olie, hvidløg, oregano og timian.3 spsk Olie, 1 fed hvidløg, 1 tsk Oregano, 1 tsk Timian
- Bag brødstykkerne på 160° i 25 min.
- Lad croutonerne køle af på bagepladen. Herefter kan de kommes i en lufttæt beholder.
Kokkens tips
Dine egne noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Sprøde croutoner – perfekt som tilbehør
Noget som vi elsker herhjemme er croutoner! De er super lækre som tilbehør til ufatteligt meget. De går rigtig godt til en lækker salat, hvor vi oplever, at skålen hurtig bliver tømt. De smager bare meget bedre end dem man køber, og gæsterne bliver altid helt imponeret, selvom det faktisk er rigtig nemt og hurtigt at lave.
Derfor anbefaler vi også, at i selv giver jer i kast med opskriften, det vil i helt sikkert ikke fortryde. Croutoner kan bruges til en masse. Udover tilbehør salater, så er de også helt perfekt i alle slags supper, f.eks. den klassiske tomatsuppe.
De giver lige en dejligt krydret og sprødt element til en lækker cremet suppe. Du kan nemt variere krydringen af dine croutoner og f.eks. tilsætte mere hvidløg alt efter hvad de skal bruges til. Dette gør dem også til det perfekte tilbehør!
Crouton – en nem og lækker hjemmelavet snack
Crouton er rigtig nem at lave! hjemmelavet croutoner tager kun omkring 30 min. at lave, og de er derfor et super valg, hvis du lige skal pifte en ret op.
Herudover bruger vi dem faktisk også som snack. Man kan næsten ikke lade være med at spise dem, hvis de står i en skål, og derfor går de også altid som slik herhjemme. Selvom holdbarheden er god, så bliver de som regel ikke særlig gamle før skålen er tom. Hjemmelavede croutoner er faktisk ligesom chips!
Lækre croutoner med flere tilberedningsmuligheder
Herhjemme laver vi altid vores croutoner i ovn. Vi synes, at de bliver super sprøde her. Du kan dog også sagtens lave dine croutoner på en pande. Her skal du stege crouton på mellemhøj varme og derefter lade dem køle af på en bradepande med bagepapir.
Hvis du tilbereder dem på denne måde, får du også et super sprødt resultat. Når der er flere tilberedningsmuligheder bliver det faktisk ikke nemmere, så kan du tilpasse tilberedning til retten de skal serveres sammen med.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man croutoner?
Croutoner laves ved at skære toastbrød i firkanter, hvorefter de ristes i ovnen med hvidløg og krydderier.