Hjemmelavede sprøde croutoner

Croutoner – Sprøde og hjemmelavede

Sprøde hjemmelavede croutoner med hvidløg - Perfekt som tilbehør til salater, supper og meget andet, her får du en nem opskrift på croutoner
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 1-2 uger
📦 Opbevaring Lufttæt beholder, Stuetemperatur

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Ovn
Bradepande
Hjemmelavede croutoner opskrift
4,88 fra 8 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Croutoner

Sprøde hjemmelavede croutoner med hvidløg – Perfekt som tilbehør til salater, supper og meget andet, her får du en nem opskrift på croutoner.
Antal 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 250 g Hvid toastbrød
  • 3 spsk Olie
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 tsk Oregano
  • 1 tsk Timian

Tilberedning
 

  • Skær brødet ud i firkanter på ca. 1×1 cm.
    250 g Hvid toastbrød
  • Kom brødstykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med olie, hvidløg, oregano og timian.
    3 spsk Olie, 1 fed Hvidløg, 1 tsk Oregano, 1 tsk Timian
  • Bag brødstykkerne på 160° i 25 min.
  • Lad croutonerne køle af på bagepladen. Herefter kan de kommes i en lufttæt beholder.

Kokkens noter

Opbevar croutonerne i en lufttæt beholder. 
Kan serveres på salater eller som tilbehør til supper. 
Vi anbefaler, at du bruger lyst toastbrød, da croutonerne ellers bliver hårde. 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
4,88 fra 8 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Sprøde croutoner – perfekt som tilbehør

Noget som vi elsker herhjemme er croutoner! De er super lækre som tilbehør til ufatteligt meget. De går rigtig godt til en lækker salat, hvor vi oplever, at skålen hurtig bliver tømt. De smager bare meget bedre end dem man køber, og gæsterne bliver altid helt imponeret, selvom det faktisk er rigtig nemt og hurtigt at lave.

Derfor anbefaler vi også, at i selv giver jer i kast med opskriften, det vil i helt sikkert ikke fortryde. Croutoner kan bruges til en masse. Udover tilbehør salater, så er de også helt perfekt i alle slags supper, f.eks. den klassiske tomatsuppe.

De giver lige en dejligt krydret og sprødt element til en lækker cremet suppe. Du kan nemt variere krydringen af dine croutoner og f.eks. tilsætte mere hvidløg alt efter hvad de skal bruges til. Dette gør dem også til det perfekte tilbehør!

Tomatsuppe
Lækker hjemmelavet tomatsuppe, en nem opskrift på en cremet tomatsuppe som hitter derhjemme ved spisebordet
Se opskriften her
Hjemmelavet tomatsuppe opskrift
Hjemmelavede sprøde croutoner

Crouton – en nem og lækker hjemmelavet snack

Crouton er rigtig nem at lave! hjemmelavet croutoner tager kun omkring 30 min. at lave, og de er derfor et super valg, hvis du lige skal pifte en ret op.

Kartoffelsuppe med porrer og bacon
Kartoffel porre suppe med bacon – Nem og cremet kartoffelsuppe som smager fantastisk – En gammel kending i det danske køkken
Se opskriften her
Nem cremet suppe med kartoffel opskrift

Herudover bruger vi dem faktisk også som snack. Man kan næsten ikke lade være med at spise dem, hvis de står i en skål, og derfor går de også altid som slik herhjemme. Selvom holdbarheden er god, så bliver de som regel ikke særlig gamle før skålen er tom. Hjemmelavede croutoner er faktisk ligesom chips!

Hjemmelavede croutoner i ovn

Lækre croutoner med flere tilberedningsmuligheder

Herhjemme laver vi altid vores croutoner i ovn. Vi synes, at de bliver super sprøde her. Du kan dog også sagtens lave dine croutoner på en pande. Her skal du stege crouton på mellemhøj varme og derefter lade dem køle af på en bradepande med bagepapir.

Jordskokkesuppe
Lækker cremet jordskokkesuppe med bacon – Her får du en opskrift på en virkelig god suppe som smager helt fantastisk
Se opskriften her
Jordskokkesuppe opskrift

Hvis du tilbereder dem på denne måde, får du også et super sprødt resultat. Når der er flere tilberedningsmuligheder bliver det faktisk ikke nemmere, så kan du tilpasse tilberedning til retten de skal serveres sammen med.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man croutoner?

Croutoner laves ved at skære toastbrød i firkanter, hvorefter de ristes i ovnen med hvidløg og krydderier.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments