Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 citron (skallen fra citronen)
- 1 appelsin (skallen fra appelsinen )
- 400 g kærnemælk
- 100 g smør
- 3 æg
- 1 spsk sukker
- smør (til stegning)
Kokkens tips
Du kan med fordel komme dej ind i et sprøjtepose eller en sutteflaske, Så er det nemmere at komme det i æbleskive panden, også når de skal fyldes op
Du kan erstatte 50g mel og 50g kærnemælk med 100 g surdej for mere smag
Tilberedning
- Slå æggene ud, hvor du deler blommer og hvider fra hinanden i hver deres skål.3 æg
- Kom sukker og æggehvider i en skål, og pisk det luftigt og stift.1 spsk sukker
- Kom æggeblommer, mel, salt, natron, vaniljesukker, appelsinskal, citronskal og kardemomme i en skål, og bland det sammen.250 g hvedemel, 1 tsk salt, 1 tsk natron, 2 tsk vaniljesukker, 1 tsk kardemomme, 1 citron, 1 appelsin
- Smørret kommes i en gryde og smeltes.100 g smør
- Hæld forsigtigt kærnemælken i lidt ad gangen, mens du pisker med en elpisker. Det er vigtigt, at dejen bliver ensartet.400 g kærnemælk
- Tilsæt nu den smeltede smør til dejen.
- Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen med en dejskraber.
- Varm æbleskivepanden op til middelvarme. Tilsæt lidt smør/fedtstof i alle hullerne.smør
- Fyld hullerne 3/4 op med dej.
- Når dejen begynder at blive fast i kanterne, skal æbleskiverne vendes på siden, hvorefter dejen flyder ud i panden. Du kan med fordel bruge en træpind eller lignende til at vende dem med.
- Fyld nu æbleskiverne helt op med dej og vend dem rundt, så de bliver helt lukket.
- Når æbleskiverne først er helt lukket, kan de vendes rundt i panden, så de får en ensartet, gylden stegning.
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Du kan med fordel komme dej ind i et sprøjtepose eller en sutteflaske, Så er det nemmere at komme det i æbleskive panden, også når de skal fyldes op
Du kan erstatte 50g mel og 50g kærnemælk med 100 g surdej for mere smag
2 svar til “Æbleskiver”
-
Smager virkelig godt! -
Mega gode! De kunne være lidt bedre, hvis der var lidt mere dej inde i
Efterlad en kommentar