Æbleskiver

Den bedste opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk, citron og kardemomme.

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter

5 fra 2 bedømmelser

Kanel kage

Ingredienser
 

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 citron (skallen fra citronen)
  • 1 appelsin (skallen fra appelsinen )
  • 400 g kærnemælk
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 1 spsk sukker
  • smør (til stegning)

Kokkens tips

Du kan med fordel komme dej ind i et sprøjtepose eller en sutteflaske, Så er det nemmere at komme det i æbleskive panden, også når de skal fyldes op 
Du kan erstatte 50g mel og 50g kærnemælk med 100 g surdej for mere smag

Tilberedning
 

  • Slå æggene ud, hvor du deler blommer og hvider fra hinanden i hver deres skål.
    3 æg
  • Kom sukker og æggehvider i en skål, og pisk det luftigt og stift.
    1 spsk sukker
  • Kom æggeblommer, mel, salt, natron, vaniljesukker, appelsinskal, citronskal og kardemomme i en skål, og bland det sammen.
    250 g hvedemel, 1 tsk salt, 1 tsk natron, 2 tsk vaniljesukker, 1 tsk kardemomme, 1 citron, 1 appelsin
  • Smørret kommes i en gryde og smeltes.
    100 g smør
  • Hæld forsigtigt kærnemælken i lidt ad gangen, mens du pisker med en elpisker. Det er vigtigt, at dejen bliver ensartet.
    400 g kærnemælk
  • Tilsæt nu den smeltede smør til dejen.
  • Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen med en dejskraber.
  • Varm æbleskivepanden op til middelvarme. Tilsæt lidt smør/fedtstof i alle hullerne.
    smør
  • Fyld hullerne 3/4 op med dej.
  • Når dejen begynder at blive fast i kanterne, skal æbleskiverne vendes på siden, hvorefter dejen flyder ud i panden. Du kan med fordel bruge en træpind eller lignende til at vende dem med.
  • Fyld nu æbleskiverne helt op med dej og vend dem rundt, så de bliver helt lukket.
  • Når æbleskiverne først er helt lukket, kan de vendes rundt i panden, så de får en ensartet, gylden stegning.

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

Du kan med fordel komme dej ind i et sprøjtepose eller en sutteflaske, Så er det nemmere at komme det i æbleskive panden, også når de skal fyldes op 
Du kan erstatte 50g mel og 50g kærnemælk med 100 g surdej for mere smag

5 from 2 votes

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




2 svar til “Æbleskiver”

  1. Sara Dahl Avatar
    Sara Dahl

    5 stars
    Smager virkelig godt!

  2. Theodor Avatar
    Theodor

    5 stars
    Mega gode! De kunne være lidt bedre, hvis der var lidt mere dej inde i

Bagværk

Bagværk er hjertet i mange danske hjem, og det er en kunst, der er blevet perfektioneret gennem generationer. Fra de bløde, luftige boller til de sprøde, lækre kager, bagværk bringer glæde og komfort til ethvert bord. Dyk ned i vores samling af bagværks-opskrifter og lad dig inspirere af de mange lækre muligheder. Velbekomme!