Bønnesalat

Bønnesalat med feta og cherrytomater

Opskrift på skøn bønnesalat med grønne bønner, feta og cherrytomater. Nem og hurtig til ethvert sommerbord.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Gryde
Pande
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Bønnesalat
5 fra 3 bedømmelser

Bønnesalat med feta og cherrytomater

Opskrift på skøn bønnesalat med grønne bønner, feta og cherrytomater. Nem og hurtig til ethvert sommerbord.
Antal 4 personer

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner (Haricot verts (evt. frosne))
  • 300 g edamamebønner (evt. frosne)
  • 1 rødløg
  • 200 g feta
  • 250 g cherrytomater
  • 150 g bacon

Dressing:

  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 0.5 citron (saften)
  • 1 tsk tørret timian
  • 4 spsk olie
  • salt og peber (til tilsmagning)

Tilberedning
 

  • Bring en gryde i kog med saltet vand.
  • Kog bønnerne i 3-5 min, så de bliver let tilberedte.
    400 g grønne bønner
  • Kom bønnerne i koldt vand for at stoppe tilberedningen.
  • Skær baconen ud i mindre stykker.
    150 g bacon
  • Steg baconen på en pande, til det er gyldent og sprødt.
  • Optø edamamebønnerne i vand.
    300 g edamamebønner
  • Skær cherrytomaterne i halve.
    250 g cherrytomater
  • Hak rødløget fint.
    1 rødløg
  • Kom alle ingredienserne i en skål.
  • Smuldr fetaen i.
    200 g feta

Dressing:

  • Kom dijonsennep, honning, citronsaft og tørret timian i et stavblenderglas/skål.
    1 spsk dijonsennep, 1 spsk honning, 0.5 citron, 1 tsk tørret timian
  • Tilsæt olien lidt ad gangen, imens der blendes.
    4 spsk olie
  • Smag dressingen til med salt og peber.
    salt og peber
  • Vend dressingen i salaten.

Kokkens tips

Hvis du gerne vil have mere fylde i salaten, kan du blande rucola eller babyspinat i. 
Hvis du bruger friske grønne bønner, skal du indregne, at kogetiden er lidt længere. 

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar om din oplevelse!

Bønnesalat en sommerklassiker

Bønnesalat er den perfekte blanding af smag og tekstur. Salaten kombinerer de sprøde, friske grønne bønner med de bløde, nærende edamamebønner, det skarpe bid fra rødløg, den cremede feta, de søde cherrytomater, og den røgede smag fra bacon. Det hele bindes sammen af en hjemmelavet dressing, der balancerer sødme, syrlighed og krydderier til perfektion. Denne opskrift er et eksempel på, hvordan enkle ingredienser kan skabe en dyb og kompleks smagsoplevelse, der er både sund, lækker, nem og hurtig at tilberede. Bønnesalaten er ideel som en let sommerret eller som en del af et større måltid. Og så er den en pryd for både øjne og smagsløg!

Bønnesalat

Det skal du bruge:

  • Grønne bønner (Haricot verts): tilføjer en sprød og frisk tekstur og en let bitter smag, der komplementerer de andre ingredienser.
  • Edamamebønner: er rige på protein og giver en blød tekstur samt en nøddeagtig smag til salaten.
  • Rødløg: bringer et skarpt, let sødt element ind i salaten, som også tilføjer en smuk farve.
  • Feta: tilføjer en cremet, salt dybde, der forstærker salatens smagsprofil.
  • Cherrytomater: bidrager med sødme, saftighed og en frisk farvepalet.
  • Bacon: introducerer en røget, salt nuance og en lækker sprødhed.
  • Dressing (dijonsennep, honning, citron, tørret timian, olie): en kombination af stærke, søde, sure og krydrede smage, der samler alle ingredienser i salaten.

Tips til at lave den perfekte bønnesalat

En af nøglerne til en god bønnesalat er at sikre, at grønne bønner og edamamebønner er tilberedt korrekt – de skal være møre, men stadig have et bid. Forbered rødløget ved at skære det fint, så det komplementerer de andre ingredienser uden at overtage smagen. Fetaosten kan smuldres eller skæres i tern, afhængigt af din præference for tekstur i salaten. Baconen skal steges, til den er sprød, hvilket tilføjer en røget dybde til salatens samlede smagsprofil.

Bønnesalat

Serveringsforslag

Bønnesalat er oplagt som en let sommerfrokost eller som tilbehør til grillretter. Dens friskhed og saftige smag gør sig rigtig godt som en let tilføjelse til et tungere måltid eller som et let måltid i sig selv. Bønnesalat er også et fremragende valg til picnic eller som en del af en buffet, hvor dens friske og farverige udseende bare ser superflot ud.

For variationer af opskriften kan du overveje at tilføje andre typer bønner eller grøntsager, såsom sorte bønner eller majs for ekstra farve og tekstur. For en vegetarisk version, kan du sagtens undlade bacon eller erstatte med vegetarisk protein, såsom grillet tofu i tern. Der er i det hele taget rigtig mange forskellige måder at lave sommersalater. For andre forslag eller inspiration kan du også se vores opskrifter på pastasalat eller couscoussalat.

Bønnesalaten er ideel at nyde i sommermånederne, hvor ingredienserne er i sæson og på deres friskeste. Dog kan den tilpasses enhver sæson ved at justere ingredienserne efter tilgængelighed.

Bønnesalat

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre bønner end grønne bønner og edamamebønner?

Ja, bønnesalat er meget alsidig, og du kan sagtens bruge andre bønner, som sorte bønner, kidneybønner eller kikærter, afhængigt af hvad du foretrækker eller har ved hånden.

Hvordan kan jeg gøre bønnesalaten vegetarisk?

For at gøre bønnesalaten vegetarisk, kan du undlade bacon eller erstatte den med et vegetarisk alternativ, som røget tofu eller tempeh, for at bevare den røgede smag.

Er bønnesalat sundt?

Ja, bønnesalat er fyldt med proteiner fra bønnerne, vitaminer og mineraler fra grøntsagerne og sunde fedtstoffer fra olie i dressingen. Det er en nærende og afbalanceret ret, der passer godt ind i en sund kost.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse