Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Broccolisalat
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 1 broccoli (ca. 500g )
- 200 g bacon i tern
- 1 rødløg
- 1-2 æble
- 25 g solsikkekerne
- 50 g rosin
Dressing
- 250 g creme fraiche 18%
- 125 g mayonnaise
- 1-2 tsk Dijonsennep
- 2-3 spsk Sukker
- 2-3 spsk Hvid balsamico (eller bare en god eddike)
Tilberedning
- Fjern stokken på broccolien og skær den ud i små buketter.1 broccoli
- Skyl broccolibuketterne og læg dem til tørre på et viskestykke.
- Steg baconen på en pande til det er sprødt. Lad det herefter dryppe af på papir.200 g bacon i tern
- Pil løget og hak det i helt fine tern.1 rødløg
- Skyl æblet og skær det i små tern.1-2 æble
- Rør cremefraiche, mayonnaise, dijonsennep, sukker og hvid balsamico sammen.250 g creme fraiche 18%, 125 g mayonnaise, 1-2 tsk Dijonsennep, 2-3 spsk Sukker, 2-3 spsk Hvid balsamico
- Smag dressingen til med salt og peber.
- Vend dressingen ned i en skål med broccolien.
- Tilsæt rosiner, bacon, løg, solsikkekerner og æbler25 g solsikkekerne, 50 g rosin
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Vores bedste bud på en nem broccoli salat
Med denne opskrift får du vores bud på den bedste broccolisalat! Broccolisalat er efterhånden blevet en kendt salat på aftensmadsbordet, hvilket vi godt kan forstå. Salaten som faktisk består af få ingredienser og som er nem at lave er et hit hos de fleste. Salaten består af broccoli, bacon, rosiner, løg, æble, kerner og så en dejlig dressing. Disse ingredienser sammen giver en fantastisk sprød salat, som samtidig er smurt ind i en dressing, som bidrager med cremethed til salaten.
Klassisk broccolisalat med æble og bacon
Når vi laver broccoli salat, kan vi godt lide at bruge æble. Dette skyldes, at æblerne bidrager med både sødme og syre, men også giver salaten en dejlig sprødhed, fordi der er noget at tygge på. Broccoli salat med bacon er vist ret kendt. Man kan næsten ikke forestille sig en broccolisalat uden bacon. Baconen bidrager ligeledes med sprødhed, men er også et element som tilfører salt til salaten. Dressingen i broccolisalaten er lavet på creme fraiche, mayonnaise, sennep, eddike og sukker. Dressingen skal gerne være så tyk at den hænger ved broccolien og skal smagsmæssigt bidrage med fedme og syre. Dette synes vi er en ideel dressing til broccolisalat. Herhjemme bruger vi nogle gange et glas Miracle Whip i stedet, hvis det skal gå hurtigt. På denne måde slipper du for selv at røre dressingen sammen.
Anvendelsesmuligheder af salaten
Broccolisalat har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Det er ideelt på grillbordet og passer godt sammen til det meste kød og tilbehør. Herudover er broccolisalat også meget ofte brugt ved buffeter, måske fordi det er nemt og sagtens kan laves dagen før. Hvis man laver sin broccolisalat dagen før anbefaler vi, at man vender de sprøde ingredienser i lige inden servering, så de ikke udblødes i dressingen. Broccoli er også ideelt at spise om vinteren og efteråret. Så selvom vi ofte får salaten om sommeren, så passer det altså også rigtig godt til efterårets og vinterens retter.
Ofte stillede spørgsmål
Kan broccolisalat laves dagen før?
Broccolisalat kan sagtens laves dagen før. Faktisk har dressingen godt af at trække. Vi anbefaler, at man venter med at vende de sprøde ingredienser i til lige inden servering.
Hvad består broccoli salat af?
Broccoli salat består af; broccoli, bacon, rosiner, kerner, æbler, løg og en dejlig dressing.