coleslaw

Hjemmelavet coleslaw – Med spidskål og dressing

Nem opskrift på hjemmelavet coleslaw, med god dressing og sprød spidskål - En nem sommer salat som passer perfekt som tilbehør til f.eks. pulled pork.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 2-3 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Mandolinjern
Rivejern
coleslaw
5 fra 1 vurdering

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Hjemmelavet coleslaw

Klassisk og nemt tilbehør til f.eks. pulled pork
Antal 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter

Ingredienser

Salat

  • ½ spidskål (400g)
  • 4-5 gulerødder (300g ræven vægt)

Dressing

  • 4-5 spsk Mayonnaise (150g)
  • 2-3 spsk Cremefraiche (75g)
  • 2 tsk Dijonsennep
  • 1-2 spsk Sukker
  • 2-3 spsk Hvidvins eddike
  • 1 tsk Spidskommen
  • Salt
  • Peber

Tilberedning
 

Dressing

  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen.
    4-5 spsk Mayonnaise, 2-3 spsk Cremefraiche, 2 tsk Dijonsennep, 1-2 spsk Sukker, 2-3 spsk Hvidvins eddike, 1 tsk Spidskommen
  • Smag til med salt og peber.
    Salt, Peber

Salat

  • Snit spidskålen fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
    1/2 spidskål, 4-5 gulerødder
  • Skræl og riv gulerødderne på et rivejern.
  • Vend grøntsagerne sammen med dressingen og server.

Kokkens noter

Vi anbefaler at du varierer dressingen alt efter, hvad du skal bruge din coleslaw til. Hvis du skal bruge coleslawen til burgere og i sandwicher, anbefaler vi, at du erstatter cremefraichen med mayonnaise, sådan at du kun benytter mayonnaise i dressingen. Dette skyldes, at dressingen dermed ikke bliver så tynd og derfor nemmere bliver i burgeren.

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
5 fra 1 vurdering

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Hjemmelavet coleslaw

Med denne opskrift får du vores take på en super smagfuld og lækker coleslaw! Hjemmelavet coleslaw kan noget helt særligt. Når du vælger at lave din coleslaw selv, får du fuld udbytte af grøntsagernes egenskaber. En meget vigtigt ting for oplevelsen er, at en frisk og hjemmelavet coleslaw virkelig har en masse lækker sprødhed, som egner sig utroligt godt til mange retter.

Hjemmelavet coleslaw er faktisk rigtig nemt at lave, og det tager virkelig ikke lang tid. Selvom de fleste af os har en idé om, hvad det skal i coleslaw, så kan du sagtens variere i grøntsagerne. Du kan bruge det kål, som er i sæson. F.eks. er det ideelt at bruge spidskål om sommeren, men hvidkål om efteråret og vinteren. 

Syltede rødbeder
Hjemmelavede syltede rødbeder med den velkendte smag fra det klassiske danske køkken – Nem opskrift på syltede rødbeder.
Se opskriften her
Syltede rødbeder
coleslaw

Coleslaw som tilbehør

Coleslaw kan bruges til utroligt meget! De fleste af os forbinder nok coleslaw med grillbordet om sommeren. Herudover er coleslaw helt klassisk tilbehør til en pulled pork burger, hvilket også smager fantastisk. Coleslaw kan du bruge til utroligt meget mere. Det er helt genialt i Döner kebab og kan også sagtens erstatte hvilken som helst salat på bordet. 

coleslaw

Smagfuld dressing 

Dressingen i coleslaw komplementerer virkelig smagene. Dressingen smager af sommer og sol, hvorfor det nok også skaber forbindelser til grillbordet. 

Vi anbefaler at du varierer dressingen alt efter, hvad du skal bruge din coleslaw til. Hvis du skal bruge coleslawen til burgere og i sandwicher, anbefaler vi, at du erstatter cremefraichen med mayonnaise, sådan at du kun benytter mayonnaise i dressingen. Dette skyldes, at dressingen dermed ikke bliver så tynd og derfor nemmere bliver i burgeren. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man coleslaw?

Coleslaw laves klassisk ved, at gulerødder og spidskål snittes fint og vendes i en cremefraiche/mayonnaise dressing. 

Hvad betyder coleslaw?

Coleslaw betyder oversat “kålsalat”

Hvad er coleslaw?

Det er en kålsalat i en sur-sød dressing.

Hvad spiser man til coleslaw?

Man kan spise utroligt meget til. Det er faktisk kun fantasien, som sætter grænser. De fleste forbinder nok coleslaw med pulled pork.

Hvor længe kan coleslaw holde sig?

Coleslaw kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet. 

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments