Flødekartofler med bacon

Flødekartofler med bacon – En klassiker med et twist

Den klassiske opskrift på flødekartofler med at twist - Flødekartofler med bacon, et nemt og lækkert alternativ til den traditionelle opskrift.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Gryde
Ildfast fad
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Flødekartofler med bacon opskrift
4,75 fra 8 bedømmelser

Flødekartofler med bacon – En klassiker med et twist

Den klassiske opskrift på flødekartofler med et twist – Flødekartofler med bacon, et nemt og lækkert alternativ til den traditionelle opskrift.
Antal 6 personer

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Ingredienser

Flødekartofler:

  • 1,5 kg kartoffel (Ca. 1050g renset vægt)
  • 200 g bacon (I tern )
  • 500 ml piskefløde
  • 250 ml mælk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk Maizena

Smøring af fad:

  • 1 spsk Olie

Tilberedning
 

  • Kom bacontern i en gryde og steg det til det er gyldent og sprødt.
    200 g bacon
  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i ca. 2-3 mm tykke skiver.
    1,5 kg kartoffel
  • Skræl løget og hak det i tynde både.
    1 løg
  • Kom løget ned til den færdigstegte bacon.
  • Tilsæt fløde, mælk, presset hvidløg, revet muskatnød, timian, salt og peber til gryden.
    500 ml piskefløde, 250 ml mælk, 2 fed hvidløg, 1/2 tsk revet muskatnød, 1 tsk tørret timian, 2 tsk salt
  • Kog det hele op og jævn med lidt maizena (en spsk røres ud i lidt koldt vand).
    1 spsk Maizena
  • Smør fadet med olie.
    1 spsk Olie
  • Kom kartofler i og hæld flødesovsen over.
  • Kom fadet i ovnen på 180° varmluft i ca. 60 min til kartoflerne er blevet møre.

Kokkens tips

Flødekartoflerne kan laves dagen før og varmes stille i ovnen med alufolie over. 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar om din oplevelse!

Klassiske flødekartofler med et lille twist

Hemmeligheden bag succesen med denne opskrift er, at vi tilsætter bacon og timian. Dette giver en god umami smag med et strejf af urter. Herudover går den saltede bacon godt til den tykke, cremede sovs.

Baconen er også med til at give en god konsistens, fordi det også giver en mundfølelse, hvor der er lidt at tygge på. Med denne opskrift får du altså klassiske flødekartofler, men med et lille lækkert twist som dine gæster helt sikkert vil nyde.

Hvis du ikke er til flødekartofler med bacon, kan du undlade bacon, og så har du faktisk helt klassiske flødekartofler.

Flødekartofler med bacon

Tilbehør til flødekartofler med bacon

Denne opskrift kan du servere med en masse forskelligt tilbehør. Flødekartoflerne med bacon og timian kan bruges til nøjagtig det samme tilbehør som de klassiske flødekartofler.

Vi elsker at servere flødekartoflerne med en flæskesteg og en lækker salat til. Det er helt sikkert en klassiker! Ellers kan du faktisk servere disse flødekartofler til det meste slags kød.

Vi nyder ofte en god salat til, fordi det letter måltidet lidt. Når du serverer flødekartofler med bacon er en frisk salat super lækkert. Om efteråret og vinteren er en lækker grønkålssalat super dejlig til.

Flødekartofler med bacon
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

4,75 from 8 votes (8 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse