Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Flødekartofler med bacon – En klassiker med et twist
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme ved justering)
Ingredienser
Flødekartofler:
- 1,5 kg kartoffel (Ca. 1050g renset vægt)
- 200 g bacon (I tern )
- 500 ml piskefløde
- 250 ml mælk
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- ½ tsk revet muskatnød
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk Maizena
Smøring af fad:
- 1 spsk Olie
Tilberedning
- Kom bacontern i en gryde og steg det til det er gyldent og sprødt.200 g bacon
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i ca. 2-3 mm tykke skiver.1,5 kg kartoffel
- Skræl løget og hak det i tynde både.1 løg
- Kom løget ned til den færdigstegte bacon.
- Tilsæt fløde, mælk, presset hvidløg, revet muskatnød, timian, salt og peber til gryden.500 ml piskefløde, 250 ml mælk, 2 fed hvidløg, 1/2 tsk revet muskatnød, 1 tsk tørret timian, 2 tsk salt
- Kog det hele op og jævn med lidt maizena (en spsk røres ud i lidt koldt vand).1 spsk Maizena
- Smør fadet med olie.1 spsk Olie
- Kom kartofler i og hæld flødesovsen over.
- Kom fadet i ovnen på 180° varmluft i ca. 60 min til kartoflerne er blevet møre.
Kokkens tips
Dine egne noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Klassiske flødekartofler med et lille twist
Hemmeligheden bag succesen med denne opskrift er, at vi tilsætter bacon og timian. Dette giver en god umami smag med et strejf af urter. Herudover går den saltede bacon godt til den tykke, cremede sovs.
Baconen er også med til at give en god konsistens, fordi det også giver en mundfølelse, hvor der er lidt at tygge på. Med denne opskrift får du altså klassiske flødekartofler, men med et lille lækkert twist som dine gæster helt sikkert vil nyde.
Hvis du ikke er til flødekartofler med bacon, kan du undlade bacon, og så har du faktisk helt klassiske flødekartofler.
Tilbehør til flødekartofler med bacon
Denne opskrift kan du servere med en masse forskelligt tilbehør. Flødekartoflerne med bacon og timian kan bruges til nøjagtig det samme tilbehør som de klassiske flødekartofler.
Vi elsker at servere flødekartoflerne med en flæskesteg og en lækker salat til. Det er helt sikkert en klassiker! Ellers kan du faktisk servere disse flødekartofler til det meste slags kød.
Vi nyder ofte en god salat til, fordi det letter måltidet lidt. Når du serverer flødekartofler med bacon er en frisk salat super lækkert. Om efteråret og vinteren er en lækker grønkålssalat super dejlig til.