Opskrift Ingredienser Tilberedning
grønkålssalat med æbler og granatæble

Grønkålssalat med æbler og granatæble – Frisk grøn salat

Lækker grønkålssalat med virkelig flot præsentation - Her får du en frisk grøn salat med grønkål, æbler og granatæble.
Fryseegnet Nej
Holdbarhed 2-3 dage
Opbevaring Køleskab, Luftæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Køkkenudstyr du skal bruge
Piskeris
Kokkekniv
Stegepande
Skål (Stor)
frisk grønkålssalat med æbler
4,80 fra 5 bedømmelser

Grønkålssalat med æbler og granatæble

Lækker grønkålssalat med virkelig flot præsentation – Her får du en frisk grøn salat med grønkål, æbler og granatæble.
Antal 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 15 min

Ingredienser

Salat

  • 250 g Grønkål
  • 2 Æbler
  • 1 Granatæble
  • 75 g Valnødder
  • 1 tsk Honning

Dressing

  • 1 tsk Grov sennep
  • 1 saft Citron
  • 1 dl Olie
  • 1 spsk Honnig
  • Salt og peber

Tilberedning
 

Dressing

  • Bland sennep, citronsaft, og honning.
    1 tsk Grov sennep, 1 spsk Honnig, 1 saft Citron
  • Pisk olien langsomt i med en tynd stråle.
    1 dl Olie
  • Smag til med salt og peber.
    Salt og peber

Salat

  • Opvarm en pande til mellemhøje varme.
  • Rist nødderne lidt, hvorefter honningen kommes på.
    75 g Valnødder, 1 tsk Honning
    How-to valnødder rist på pande
  • Lad honningen karamellisere omkring nødderne (vær obs på at det ikke brænder).
    How-to valnødder honning
  • Lad nødderne køle af på et stykke bagepapir.
    How-to valnødder afkøling
  • Snit grønkålen fint.
    250 g Grønkål
  • Skær æblet ud i små tern og pil granatæblet.
    2 Æbler, 1 Granatæble
  • Vend grønkål, æbler og granatæbler sammen med dressingen.
  • Hak de ristede nødder groft og drys dem udover salaten.

Kokkens noter

Grønkålen kan med fordel købes snittet. Så sparer du lidt tilberedningstid. 
Hvad synes du om opskriften?
4,80 fra 5 bedømmelser

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del

Salat med grønkål – en sprød mulighed

Grønkål i salater er super lækkert! Grønkål bidrager med en lækker sprødhed og en frisk, grøn farve. Herudover har vi i denne opskrift tilføjet æbler og granatæbler, hvilket også er friske og sprøde elementer.

Herhjemme sætter vi stor pris på friske salater med en god konsistens. Derfor er denne salat også en rigtig klassiker. Herudover har salaten et rigtig godt farvespil. De røde granatæbler ser super flotte ud ved siden af den flotte, dybe, grønne farve fra grønkålen. Salaten er fuld af sprøde elementer, som kun er med til at give en endnu friskere salat.

grønkålssalat med æbler og granatæble

Grønkålssalat som tilbehør

Grønkålssalat er et rigtig godt tilbehør til rigtig meget! Opskriften egner sig til rigtig meget forskelligt. Grønkålssalaten kan erstatte den stuvet grønkål, hvor du får en lettere og friskere udgave af den klassiske grønkål.

Rødkålssalat med appelsin, æble og granatæbler
Lækker sprød rødkålssalat med flot præsentation – Her får du en frisk rødkålssalat med appelsin, æble og granatæble.
Gå til opskrift
Rødkålssalat med appelsin og æbler opskriftbillede

Vi nyder f.eks. at spise grønkålssalaten til and, flæskesteg og frikadeller, hvor vi synes salaten letter den ellers lidt tunge mad. Herudover er grønkålssalat super nemt at lave! Det består af få ingredienser, som er hurtige og lige til at bikse sammen.

salat med grønkål opskrift

Tips til salat med grønkål

Her får du vores tips til den bedste grønkålssalat: 

  • Husk at smage dressingen godt til. Syren i citronen kan variere en smule, derfor er det altid vigtigt, at du smager undervejs, så det kan justeres. 
  • Du kan eksperimentere med forskellige varianter alt efter hvad salaten skal bruges til. Du kan f.eks. lege med at bruge andre nødder, eller ændre på udskæringen af æblerne.
  • Du kan skifte noget af grønkålen ud med fintsnittet spidskål. På denne måde får du et andet farvespil, som også ser super lækkert og friskt ud. 
  • Hvis du oplever at kålen er lidt for sejt at tygge i, kan du lade kålen marinere i dressingen i lidt længere tid. Her vil grønkålen falde mere sammen og blive lidt mere mørt at tygge i.

Ofte stillede spørgsmål

Kan grønkålssalat laves dagen før?

Salaten kan godt laves dagen før, men du skal være opmærksom på, at den vil falde lidt mere sammen og at æblerne måske vil få en brunlig farve.

Hvad kan man spise til grønkålssalat?

Du kan spise rigtig meget til grønkålssalat. Herhjemme nyder vi særligt at spise salaten til frikadeller.

Find lignende opskrifter

Køkken Dansk
Måltid Aftensmad, Frokost, Madpakke, Tilbehør

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments