Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Hokkaidosuppe med kokosmælk
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
Suppe
- 1 hokkaidogræskar (800 g renset vægt)
- 1-2 løg
- 1 l grøntsagsboullion (
2 boullionterninger + 1 liter vand) - 2 fed hvidløg
- 400 ml kokosmælk (Alt. fløde)
- 1 tsk spidskommen
- 1.5 tsk karry
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk tørret ingefær (Alt. 1 spsk revet ingefær)
- 1 lime (saften fra
1 lime) - 2 spsk olie
- 25 g smør (Alt. 2 spsk olie)
- salt og peber (tilsmagning)
Topping
- 100 g græskarkerne
Tilberedning
Suppe
- Forvarm ovnen til 225°.
- Vask og skrap kernerne ud af græskarret.1 hokkaidogræskar
- Skær græskarret i mindre stykker.
- Kom græskarret på en bageplade med olie, salt og peber.2 spsk olie
- Sæt græskarrene i ovnen, og bag dem i 20-25 min..
- Skræl hvidløg og løg, hvorefter de skæres i mindre stykker.1-2 løg, 2 fed hvidløg
- Kom smør i en gryde.25 g smør
- Steg løgene på mellemhøje varme, uden de tager farve. Dette tager ca. 5 min..
- Herefter tilsættes krydderierne, og de steges kort.1 tsk spidskommen, 1.5 tsk karry, 0,5 tsk chilipulver, 1 tsk tørret ingefær
- Boullion og kokosmælk tilsættes, hvorefter det bringes i kog.1 l grøntsagsboullion, 400 ml kokosmælk
- Græskarrene tages ud af ovnen og kommes i suppen.
- Lad græskarrene koge med i 10-15min..
- Blend nu suppen.
- Suppen smages til med limesaft, salt og peber.1 lime, salt og peber
Topping
- Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.100 g græskarkerne
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Græskarsuppe med masser af smag
Græskarsuppe er efterhånden blevet en sand klassiker. Når man taler om supper med græskar, så er det oftest hokkaidogræskar, som anvendes. Hokkaidosuppe er en god suppe om efteråret, fordi det er her hokkaidoerne har sæson. Herudover er efteråret en tid, hvor det er lækkert at nyde supper med lidt mere krydring/styrke. Vi synes, at krydderierne ingefær, spidskommen, karry og chili klæder hokkaido rigtig godt og fremhæver hokkaidoens naturlige smag.
Hokkaido som ingrediens
Hokkaido er en oplagt ingrediens at bruge. Udover at være fuldstændig fantastisk i supper pga. sin gode smag og konsistens, så kan hokkaido faktisk bruges til en masse andet. F.eks. kan græskar med fordel bages eller ristes på panden, hvor det får en anden konsistens og smag. Du kan i det hele taget bruge hokkaido til mange af de samme retter som kartofler.
Tilbehør til opskriften
Der findes utroligt meget forskelligt, som kan nydes som tilbehør til hokkaidosuppe. Det er selvfølgelig ideelt at bruge hele græskarret, hvilket betyder, at du evt. kan stege eller bage små stykker af græskar og bruge som topping. Derudover kan et sprødt element til retten være ristede græskarkerner, som også passer rigtig godt ind i temaet. Sidst men ikke mindst kan vi anbefale croutoner eller et godt stykke brød, f.eks. foccacia, til retten. Skal retten ikke være vegetarisk, er bacon også altid et hit!
Ofte stillede spørgsmål
Kan man spise skrællen på hokkaido ?
Skrællen på hokkaido kan sagtens spises, men hokkaidoen skal som andre grøntsager selvfølgelig vaskes.
Er retten vegansk?
Retten er vegansk, men du kan godt bruge fløde i stedet for kokosmælk. Herudover kan du også bruge bacon som topping.
Kan hokkaidosuppe fryses?
Suppen kan fryses. Her er holdbarheden 3-4 måneder.
Kan man bruge butternutsquash i stedet for hokkaido?
Ja, du kan godt bruge butternutsquash i stedet for hokkaido.
Kan der tilføjes flere/andre grøntsager i suppen?
Der kan godt tilføjes andre grøntsager i suppen. Oplagte valg er kartofler, squash eller peberfrugt.
Den var god og nem
Dejlig krydret suppe, vi fik lækket brød til.
mvh
Marianne og Linda