Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Græskarsuppe med masser af smag
Græskarsuppe er efterhånden blevet en sand klassiker. Når man taler om supper med græskar, så er det oftest hokkaidogræskar, som anvendes. Hokkaidosuppe er en god suppe om efteråret, fordi det er her hokkaidoerne har sæson. Herudover er efteråret en tid, hvor det er lækkert at nyde supper med lidt mere krydring/styrke. Vi synes, at krydderierne ingefær, spidskommen, karry og chili klæder hokkaido rigtig godt og fremhæver hokkaidoens naturlige smag.
Hokkaido som ingrediens
Hokkaido er en oplagt ingrediens at bruge. Udover at være fuldstændig fantastisk i supper pga. sin gode smag og konsistens, så kan hokkaido faktisk bruges til en masse andet. F.eks. kan græskar med fordel bages eller ristes på panden, hvor det får en anden konsistens og smag. Du kan i det hele taget bruge hokkaido til mange af de samme retter som kartofler.
Tilbehør til opskriften
Der findes utroligt meget forskelligt, som kan nydes som tilbehør til hokkaidosuppe. Det er selvfølgelig ideelt at bruge hele græskarret, hvilket betyder, at du evt. kan stege eller bage små stykker af græskar og bruge som topping. Derudover kan et sprødt element til retten være ristede græskarkerner, som også passer rigtig godt ind i temaet. Sidst men ikke mindst kan vi anbefale croutoner eller et godt stykke brød, f.eks. foccacia, til retten. Skal retten ikke være vegetarisk, er bacon også altid et hit!
Ofte stillede spørgsmål
Kan man spise skrællen på hokkaido ?
Skrællen på hokkaido kan sagtens spises, men hokkaidoen skal som andre grøntsager selvfølgelig vaskes.
Er retten vegansk?
Retten er vegansk, men du kan godt bruge fløde i stedet for kokosmælk. Herudover kan du også bruge bacon som topping.
Kan hokkaidosuppe fryses?
Suppen kan fryses. Her er holdbarheden 3-4 måneder.
Kan man bruge butternutsquash i stedet for hokkaido?
Ja, du kan godt bruge butternutsquash i stedet for hokkaido.
Kan der tilføjes flere/andre grøntsager i suppen?
Der kan godt tilføjes andre grøntsager i suppen. Oplagte valg er kartofler, squash eller peberfrugt.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar