Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Jordskokkesuppe
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
Suppe
- 500 g Jordskokker
- 200 g kartoffel (ca. en bagekartoffel )
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk tørret timian
- 0.5 tsk stødt muskatnød
- 2 spsk Olie
- 1 l Hønseboullion (2 boullionterninger + 1 l vand )
- 2.5 dl Fløde
- 1-2 tsk Salt
- Friskkværnet sort peber
Tilbehør
- 200 g bacon
- 1 æble
- 0.5 bundt persille
Tilberedning
Suppe
- Finhak løg og hvidløg.2 løg, 2 fed hvidløg
- Skræl kartoflen og skrub jordskokken. Herefter skæres de i mindre tern.200 g kartoffel, 500 g Jordskokker
- Kom olie, timian, muskatnød, løg, hvidløg, kartoffel og jordskokker i en gryde.1 tsk tørret timian, 2 spsk Olie, 0.5 tsk stødt muskatnød
- Rist det hele i ca. 5 min til det her en let gylden farve.
- Tilsæt boullion og lad det koge i 20 min.1 l Hønseboullion
- Tilsæt fløden og lad det koge i 10 min.2.5 dl Fløde
- Blend suppen og smag til med salt og peber.1-2 tsk Salt, Friskkværnet sort peber
Tilbehør
- Steg bacon på panden til det er sprødt og gyldent.200 g bacon
- Skær æblet i tern og hak persillen.1 æble, 0.5 bundt persille
- Drys tilbehøret over suppen ved servering.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Jordskokkesuppe – en lækker og cremet suppe!
Jordskokkesuppe har virkelig vundet indpas i de danske køkkener, og dette er ikke uden grund! Med denne opskrift får du en super lækker, cremet suppe, som har en fantastisk smag. Suppen er super velegnet til det meste.
Herhjemme bruger vi suppen som en fantastisk hverdagsret, men det er også en ret som er super lækker som forret. Vi her før serveret retten som forret, bl.a. til nytårsaften, hvor gæsterne var virkelig imponeret! Hvis du ikke har prøvet jordskokkesuppe før, så anbefaler vi virkelig, at du prøver, det smager bare fantastisk!
Tilbehør til jordskokke suppe
Der er faktisk rigtig meget der går sig glimrende til jordskokke suppe. Hvis vi får retten til hverdag elsker vi at servere den med bacon, croutoner og noget lækkert brød. Vi har dog også serveret opskriften som forret, hvor vi elsker lækkert skaldyr som f.eks. kammusling toppet med grøn olie.
På denne måde topper du lige suppen op, og du får et endnu mere lækkert resultat. Tilbehøret kan skrues op og ned alt efter, hvad du skal bruge suppen til. Dette er også et tydeligt bevis på, at suppen kan bruges til alt, uanset om det er en nem hverdagsret, eller om du gerne vil imponere dine gæster.
Jordskokkesuppe som lækker hverdagsret
Selvom det umiddelbart kan virke kompliceret, og at du måske kender suppen fra fine restauranter, så er det faktisk slet ikke kompliceret. Opskriften er super nem at gå til, og vi garanterer et lækkert resultat! Det er helt sikkert noget familien vil elske.
Vi har serveret suppen for børn med et rigtig godt resultat. Suppen er nem at lave og falder faktisk i de flestes smag. Suppen er en cremet suppe, hvilket også gør, at det er en rigtig lækker konsistens i munden. Herudover er supper faktisk ikke særlig tidskrævende.
Det blot 50 min at få en lækker suppe, hvor den i det meste af tiden passer sig selv. Vi håber, at du har lyst til at prøve opskriften, vi er helt sikre på, at du ikke vil fortryde det! vi synes selv at vi har fundet den bedste opskrift på jordskokkesuppe.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan jordskokkesuppe holde sig?
Jordskokkesuppe kan holde sig i 3-4 dage.
Hvad passer til jordskokkesuppe?
jordskokkesuppe kan serveres med skaldyr, croutoner, æble, bacon og grønne olier.
Hvad drikker man til jordskokkesuppe?
En god jordskokkesuppe serveres godt med en god hvidvin.
Skøn opskrift. Jeg kom div skaldyr i suppen samt lækkert brød til.