Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Kartoffelmos
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 1 kg Skrællet kartofler
- 1.5 dl Mælk
- 100-150 g Smør
- 0.5 tsk Revet muskatnød
- Salt
- peber
Tilberedning
- Kog kartoflerne i en gryde til de er møre.1 kg Skrællet kartofler
- Kom mælk og smør i en kasserolle. Lun det til smørret er smeltet.1.5 dl Mælk, 100-150 g Smør
- Sigt kartoflerne fra vandet.
- Mos kartoflerne enten med en kartoffelpresser eller en stamper. Hvis du ikke har sådan en, kan du også bare bruge et piskeris.
- Rør nu smør/mælke blandingen i kartoflerne lidt ad gangen.
- Smag mosen til med salt, peber og muskatnød.0.5 tsk Revet muskatnød, Salt, peber
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Nem opskrift på hjemmelavet kartoffelmos!
Med denne opskrift får du en dejlig, luftig kartoffelmos! I vores opskrift indgår smør og mælk, fordi vi synes, at det er her, du opnår det bedste resultat. Vi bruger generelt super meget kartoffel i vores køkken. Vi har faktisk altid kartofler i køleskabet. Ofte kan man godt falde i, at det kun bliver til hvide kogte kartofler. Her er mosen en fantastisk måde at variere på. Herhjemme mener vi selv, at det er vigtigt at hverdagsretterne er nemme, men samtidigt super smagfulde. Denne opskrift er virkelig nem at lave, og du får bare det bedste, cremede resultat. Faktisk mener vi selv, at det er verdens bedste mos.
Tilberedning af kartoffelmos – Hvordan?
Mos af kartofler er faktisk super nemt at lave! Man koger bare nogle kartofler (her kan man evt. skære dem ud i mindre tern, så kogningen går hurtigere), hvorefter man moser dem med en kartoffelpresser eller en stamper. Har man ikke sådan en i køkkenet, kan man også bruge noget andet f.eks. et piskeris eller en grydeske. Herefter blandes mælk og smør i, og der smages til med salt, peber og muskatnød.
Lækker tilbehør til gode simreretter
Der findes utroligt meget, som bare passer fantastisk til kartoffelmos. Der findes også retter, hvor det er helt klassisk, at det serveres med mos til. Dette er f.eks. brændende kærlighed. Herhjemme synes vi, at kartoffelmos er ideelt til simremad, som gullasch, mørbradgryde eller braiseret svinekæber. Herudover er det også et sandt hit til retter som millionbøf, fordi mosen skaber en konsistens, hvor sovsen virkelig kan hænge godt ved.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man kartoffelmos?
Man laver kartoffelmos ved først at koge kartoflerne. Herefter moses de, og der tilsættes mælk og smør. Sidst smages der til med salt, peber og muskatnød.
Hvor længe kan kartoffelmos holde sig?
Mosen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
Hvad kan jeg lave med kartoffelmos rester?
Hvis du har en rest tilbage af kartoffelmos, kan du rulle det til kugler og dobbeltpanere det. Herefter kan du lave små friteret kugler i varm olie.
Hvilke kartofler er bedst til kartoffelmos?
I princippet kan man bruge alle kartofler, men vil du gerne have det mest cremede resultat, anbefaler vi, at du bruger en stivelsesholdig sort. F.eks. sorter som Russet eller Idaho er meget stivelsesholdige.
Hvad kan man spise til kartoffelmos?
Du kan bruge kartoffelmos til rigtig meget. Herhjemme elsker vi at servere det til gode simreretter.
Hvor mange kartofler pr person til kartoffelmos?
Man regner med 200g i skrællet vægt. Her kommer det altså an på størrelsen af kartoflerne.
Hvor meget kartoffelmos pr person?
Man regner med 200-300 g pr. mand, når mosen er lavet.
Hvor lang tid skal kartofler koge til kartoffelmos?
Det er svært helt at svare på, da det afhænger meget af størrelsen på kartoffelstykkerne. Det er bare vigtigt, at de er kogt helt møre. Så noget mindre stykker, noget kortere kogetid.
Hvordan varmer man kartoffelmos?
Det skal varmes stille op i en gryde (tilsæt evt. en smule mælk, hvis det er sejt). Det nemmeste er dog at varme det op i mikrobølgeovnen.
Hvor længe kan kartoffelmos holde sig i køleskabet?
3-4 dage.