Kyllinge nuggets i ovn

Kyllingenuggets – Lækre og sprøde nuggets

Hvem elsker ikke en omgang sprøde og saftige nuggets? - Børnene er i hvert fald kæmpe fans af denne ret, og her får du opskriften så du kan lave dem derhjemme.
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Ovn
Bradepande
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Kyllingenuggets opskrift
4,86 fra 14 bedømmelser

Kyllingenuggets

Den bedste opskrift på lækre hjemmelavede kyllingenuggets – Et sundere alternativ til fastfood nuggets, børnevenlige og lige til at sætte tænderne i.
Antal 4 personer

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 750 g Kyllingebryst

Panering:

  • 200 g Majsgryn
  • 1 spsk Paprika
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 tsk Salt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 2 Æg

Tilberedning
 

  • Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  • Bland majsgryn, paprika, chilipulver, salt og peber sammen til den tørre panering.
    200 g Majsgryn, 1 spsk Paprika, 1 tsk Chilipulver, 2 tsk Salt, Lidt friskkværnet peber
  • Pisk æggene sammen i en skål.
    2 Æg
  • Skær kyllingen ud i stykker på ca. 3 cm i tykkelsen.
    750 g Kyllingebryst
  • Dyp kyllingestykkerne i ægget og derefter i den tørre panering. Det er vigtigt, at kyllingen bliver helt dækket af panering.
  • Læg kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir og kom dem herefter i ovnen i ca. 15-20 min.

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar om din oplevelse!

Hjemmelavede kyllingenuggets

Hjemmelavet kyllingenuggets, er virkelig blevet en fast inventar på menuen herhjemme! Man kan umiddelbart tro, at det er kompliceret, men man bliver hurtigt overrasket over, hvor let det er at gå til.

Vi kender sikker allesammen de sprøde nuggets man får, når man besøger grillbaren, og de er ofte et hit hos børnene. Når du laver dem hjemme får du også et sprødt og lækkert resultat som hele familien vil elske. Hjemmelavet kyllingenuggets skal blot bages i ovnen efter panering. Med denne opskrift får du lækre, sprøde nuggets hurtigt og nemt.

Nuggets i ovn

Når du laver nuggets i ovnen undgår du en masse fedt, hvilket også betyder at denne opskrift er en sundere variant af nuggets. Dette betyder også at denne opskrift er ideel hos børnefamilien, eller hos dig, som elsker nuggets og bare søger en sundere udgave.

Du kan også friture stege dine nuggets, her får du et super sprødt resultat, men her må du også gå på kompromis med fedtindholdet.

Kyllinge nuggets i ovn

Tilbehør til kyllinge nuggets

Der findes utrolig meget lækkert tilbehør til nuggets. Det klassiske, som vi alle kender, er ketchup, mayonnaise og remoulade. Herudover serveres nuggets tit med pommes frites.

Herhjemme nyder vi også at spise en lækker salat til, eller kommer de saftige nuggets i en burger. I virkeligheden er det faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan nyde til dine kyllingenuggets. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man kyllinge nuggets?

De laves ved, at kyllingestykker paneres og bages i ovnen.

Hvad er chicken nuggets lavet af?

Chicken nuggets kan både laves af en hel filet (som i denne opskrift) eller de kan laves af en fars. Herudover består de af panering.

Er der mel i nuggets?

Der kan godt være mel i nuggets. I denne opskrift er der dog IKKE benyttet mel, men istedet majsgryn.

Er nuggets sundt?

Det som gør chicken nuggets rigtig usunde er tilberedning i friture. I denne opskrift tilberedes de i ovnen, hvilket betyder, at denne opskrift er en sundere variant.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

4,86 from 14 votes (14 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse