Nem mørbradgryde med bacon og cocktailpølser - Hurtig og lækker opskrift, og en sand familie favorit med god grund.
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 35 minutterminutter
4,77 fra 13 bedømmelser
Ingredienser
Mørbradgryde
1Svinemørbrad
250gChampignon
1løg
200gbacon i tern
150gcocktailpølse
2Fedhvidløg
50gSmør
2spskMel
2,5dlPiskefløde
2dlMælk
1Grøntsagsbouillon-terning
140gTomatpuré
400gHakkede tomater
3tskPaprika
2spskEngelsk sovs
salt og peber
Tilbehør
4dlris
Kokkens tips
Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager. Det kunne f.eks. være, at du havde en peberfrugt, som trængte til at blive brugt. Psst for et ekstra lækkert udtryk, kan du evt. pynte retten af med en friskhakket krydderurt f.eks. persille eller timian. Retten kan med fordel laves dagen før servering. Du kan med fordelen steg bacon i en anden gryde, det gør det hurtigere og det er ikke så nemt brænder på
Tilberedning
Finhak løg, hvidløg og skær champignon ud i kvarte
250 g Champignon, 2 Fed hvidløg, 1 løg
Puds svinemørbraden af for sener(sølvhinder) og skær den i firkantede stykker
1 Svinemørbrad
Vend mørbradstykkerne i mel.
2 spsk Mel
Kom bacon i tern i en gryde og steg dem sprøde ved mellemhøj varme
200 g bacon i tern
Tag baconen op og sæt den til siden
Kom den udskårne mørbrad og halvdelen af smørret i gryden og steg mørbraden gylden på alle sider
50 g Smør, 1 Svinemørbrad
Tag mørbraden op og læg den til siden
Kom den resterende halvdel af smørret i gryden sammen med dine champignon, og steg til de er gyldne
50 g Smør
Tilsæt dine finhakkede løg og hvidløg. Lad det stege med i et minut
1 løg, 2 Fed hvidløg
Tilsæt tomatpuré og paprika. lad det stege med i et minut
3 tsk Paprika, 140 g Tomatpuré
Tilsæt nu piskefløde, mælk, hakkede tomater, engelsk sovs, mørbrad og bacontern til gryden. Smuldr grøntsagsbouillon-terning i
200 g bacon i tern, 2,5 dl Piskefløde, 2 dl Mælk, 1 Grøntsagsbouillon-terning, 400 g Hakkede tomater, 2 spsk Engelsk sovs
Kog ris efter anvisningen på pakken
4 dl ris
Lad det simre i 15 min
Tilsæt cocktailpølse og lad det simre videre i 5 min
150 g cocktailpølse
Smag til med salt og peber
salt og peber
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager. Det kunne f.eks. være, at du havde en peberfrugt, som trængte til at blive brugt. Psst for et ekstra lækkert udtryk, kan du evt. pynte retten af med en friskhakket krydderurt f.eks. persille eller timian. Retten kan med fordel laves dagen før servering. Du kan med fordelen steg bacon i en anden gryde, det gør det hurtigere og det er ikke så nemt brænder på
Ét svar til “Mørbradgryde – Med bacon og cocktailpølser”
Janne Minor Hansen
Meget, meget fint, at der under hvert punkt til tilberedning listes op, hvad der skal bruges i punktet, det letter rigtig meget ved brug af opskriften, – Mange Tak 😊
Finhak løg, hvidløg og skær champignon ud i kvarte
250 g Champignon, 2 Fed hvidløg, 1 løg
Puds svinemørbraden af for sener(sølvhinder) og skær den i firkantede stykker
1 Svinemørbrad
Vend mørbradstykkerne i mel.
2 spsk Mel
Kom bacon i tern i en gryde og steg dem sprøde ved mellemhøj varme
200 g bacon i tern
Tag baconen op og sæt den til siden
Kom den udskårne mørbrad og halvdelen af smørret i gryden og steg mørbraden gylden på alle sider
50 g Smør, 1 Svinemørbrad
Tag mørbraden op og læg den til siden
Kom den resterende halvdel af smørret i gryden sammen med dine champignon, og steg til de er gyldne
50 g Smør
Tilsæt dine finhakkede løg og hvidløg. Lad det stege med i et minut
1 løg, 2 Fed hvidløg
Tilsæt tomatpuré og paprika. lad det stege med i et minut
3 tsk Paprika, 140 g Tomatpuré
Tilsæt nu piskefløde, mælk, hakkede tomater, engelsk sovs, mørbrad og bacontern til gryden. Smuldr grøntsagsbouillon-terning i
200 g bacon i tern, 2,5 dl Piskefløde, 2 dl Mælk, 1 Grøntsagsbouillon-terning, 400 g Hakkede tomater, 2 spsk Engelsk sovs
Kog ris efter anvisningen på pakken
4 dl ris
Lad det simre i 15 min
Tilsæt cocktailpølse og lad det simre videre i 5 min
150 g cocktailpølse
Smag til med salt og peber
salt og peber
Kokkens tips
Du kan sagtens tilsætte flere grøntsager. Det kunne f.eks. være, at du havde en peberfrugt, som trængte til at blive brugt. Psst for et ekstra lækkert udtryk, kan du evt. pynte retten af med en friskhakket krydderurt f.eks. persille eller timian. Retten kan med fordel laves dagen før servering. Du kan med fordelen steg bacon i en anden gryde, det gør det hurtigere og det er ikke så nemt brænder på
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Mørbradgryde med bacon – En gammeldags klassiker i det danske køkken
Mørbradgryde er i sandhed en gammel klassiker som de fleste kender og elsker! I virkeligheden har kært barn mange navne og mørbradgryde er også kendt som paprikagryde, vikingegryde osv. Herhjemme er mørbradgryde en fast inventar på menuen næsten hver måned.
Retten er en gammeldags klassiker i det danske køkken – og ikke uden grund! Smagen af den saftige mørbrad, som svømmer i den lækre paprika/flødesovs, gør gryderetten til et kæmpe hit, og en ret som aldrig går af mode. Derfor er retten også en hofret i mange danske hjem – også hos os! Du får her vores bud på verdens bedste mørbradgryde!
Bacon og cocktailpølser, så er børnene solgt! Champignon for de mere eventyrlystne 😉
Mørbradgryde er en ideel ret til børnefamilien! Vores erfaring siger, at børnene er vilde med retten. De små søde og bløde cocktailpølser går som varmt brød hos børnene og nogle gange bliver det næsten en konkurrence om, hvem der får flest cocktailpølser med på tallerkenen.
Retten er særdeles børnevenlig og mild i smagen, så her kan alle virkelig være med. Selvom retten er mild giver baconen en god dybde i sovsen, som alligevel giver sovsen en rig smag. Mørbradgryden giver også mulighed for at skabe børnevenlig mad på et højere plan. Du kan f.eks. eksperimentere med, hvordan du skærer champignonerne, hvor familien kan skære ansigter eller små figurer i dem.
Nem opskrift til de travle hverdage
I en travl hverdag er nem hverdagsmad kærkommen. Mørbradgryde er et godt eksempel på nem hverdagsmad! Retten er hurtig og nem at lave. Den mest tidskrævende del af tilberedningen er når retten simrer. Her passer det sig selv i gryden, hvilket giver mulighed for at lave andre ting i mellemtiden.
Denne opskrift er ideel i en travl hverdag, da retten kan fryses og gemmes til senere. Herudover er der også mulighed for at lave dobbelt portion af opskriften, hvilket sikrer, at der er mad til flere dage.
Lav din mørbradgryde med kartoffelmos eller ris
Mørbradgryde er også ideel, fordi man kan tilpasse eller veksle mellem tilbehør. Herhjemme skifter vi mellem at nyde retten med kartoffelmos og ris. Er man ikke til nogen af delene, kan retten også nydes med pasta til.
Her er der altså mulighed for at nyde det man kan lide eller måske det man har i køleskabet eller skuffen. Herudover kan man også pifte retten op med en lækker salat ved siden af.
Mørbradgryde er let at lave. Ingredienserne skal snittes og svitses, hvorefter retten skal simre i gryden.
Hvor længe kan mørbradgryde holde sig i køleskabet?
Mørbradgryde kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
Kan mørbradgryde fryses?
Mørbradgryde kan godt fryses. Her er holdbarheden et par måneder.
Hvilken vin til mørbradgryde?
Da sovsen er en fed flødesovs, anbefaler vi, at du vælger en kraftig, let syrlig vin til. Hvis du vil være helt sikker på den helt rigtige vin, anbefaler vi, at du spørger din lokale vinhandel.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Meget, meget fint, at der under hvert punkt til tilberedning listes op, hvad der skal bruges i punktet, det letter rigtig meget ved brug af opskriften, – Mange Tak 😊
Efterlad en kommentar