Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Mørbradgryde
- 1 Svinemørbrad
- 250 g Champignon
- 1 Løg
- 200 g Bacon i tern
- 150 g Cocktailpølser
- 2 Fed Hvidløg
- 50 g Smør
- 2 spsk Mel
- 2,5 dl Piskefløde
- 2 dl Mælk
- 1 Grøntsagsbouillon-terning
- 140 g Tomatpuré
- 400 g Hakkede tomater
- 3 tsk Paprika
- 2 spsk Engelsk sovs
- Salt og peber
Tilbehør
- 4 dl Ris
Tilberedning
- Finhak løg, hvidløg og skær champignonerne ud i kvarte.250 g Champignon, 2 Fed Hvidløg, 1 Løg
- Puds mørbraden af for sener(sølvhinder) og skær den i firkantede stykker.1 Svinemørbrad
- Vend mørbradstykkerne i melet.2 spsk Mel
- Kom baconternene i en gryde og steg dem sprøde ved mellemhøj varme.200 g Bacon i tern
- Tag baconen op og sæt den til siden. Mørbraden og halvdelen af smørret kommes i gryden og steges gylden på alle sider.1 Svinemørbrad, 200 g Bacon i tern
- Kom mørbraden og halvdelen af smørret (25g) i gryden og steg mørbraden gylden på alle sider.50 g Smør
- Tag mørbraden op og læg den til siden.
- Kom nu resten af smørret (25g) i gryden sammen med svampene, og steg til de er gyldne.50 g Smør
- Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege med i et minut.1 Løg, 2 Fed Hvidløg
- Tilsæt tomatpuré og paprika. lad det stege med i et minut.3 tsk Paprika, 140 g Tomatpuré
- Tilsæt nu piskefløde, mælk, hakkede tomater, engelsk sovs, mørbrad og baconenternene til gryden. Smuldr grøntsagsboullion-terning i.1 Svinemørbrad, 200 g Bacon i tern, 2,5 dl Piskefløde, 2 dl Mælk, 1 Grøntsagsbouillon-terning, 400 g Hakkede tomater, 2 spsk Engelsk sovs
- Kog risene efter anvisningen på pakken.4 dl Ris
- Lad det simre i 15 min.
- Tilsæt cocktailpølser og lad det simre videre i 5 min.150 g Cocktailpølser
- Smag til med salt og peber.Salt og peber
Kokkens noter
Mørbradgryde – En gammeldags klassiker i det danske køkken
Mørbradgryde er i sandhed en gammel klassiker som de fleste kender og elsker! I virkeligheden har kært barn mange navne og mørbradgryde er også kendt som paprikagryde, vikingegryde osv. Herhjemme er mørbradgryde en fast inventar på menuen næsten hver måned.
Retten er en gammeldags klassiker i det danske køkken – og ikke uden grund! Smagen af den saftige mørbrad, som svømmer i den lækre paprika/flødesovs, gør gryderetten til et kæmpe hit, og en ret som aldrig går af mode. Derfor er retten også en hofret i mange danske hjem – også hos os! Du får her vores bud på verdens bedste mørbradgryde!

Bacon og cocktailpølser, så er børnene solgt! Champignon for de mere eventyrlystne 😉
Mørbradgryde er en ideel ret til børnefamilien! Vores erfaring siger, at børnene er vilde med retten. De små søde og bløde cocktailpølser går som varmt brød hos børnene og nogle gange bliver det næsten en konkurrence om, hvem der får flest cocktailpølser med på tallerkenen.
Retten er særdeles børnevenlig og mild i smagen, så her kan alle virkelig være med. Selvom retten er mild giver baconen en god dybde i sovsen, som alligevel giver sovsen en rig smag. Mørbradgryden giver også mulighed for at skabe børnevenlig mad på et højere plan. Du kan f.eks. eksperimentere med, hvordan du skærer champignonerne, hvor familien kan skære ansigter eller små figurer i dem.

Nem opskrift til de travle hverdage
I en travl hverdag er nem hverdagsmad kærkommen. Mørbradgryde er et godt eksempel på nem hverdagsmad! Retten er hurtig og nem at lave. Den mest tidskrævende del af tilberedningen er når retten simrer. Her passer det sig selv i gryden, hvilket giver mulighed for at lave andre ting i mellemtiden.
Denne opskrift er ideel i en travl hverdag, da retten kan fryses og gemmes til senere. Herudover er der også mulighed for at lave dobbelt portion af opskriften, hvilket sikrer, at der er mad til flere dage.
Lav den med ris eller kartoffelmos
Mørbradgryde er også ideel, fordi man kan tilpasse eller veksle mellem tilbehør. Herhjemme skifter vi mellem at nyde retten med kartoffelmos og ris. Er man ikke til nogen af delene, kan retten også nydes med pasta til.
Her er der altså mulighed for at nyde det man kan lide eller måske det man har i køleskabet eller skuffen. Herudover kan man også pifte retten op med en lækker salat ved siden af.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man mørbradgryde?
Mørbradgryde er let at lave. Ingredienserne skal snittes og svitses, hvorefter retten skal simre i gryden.
Hvor længe kan mørbradgryde holde sig i køleskabet?
Mørbradgryde kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
Kan mørbradgryde fryses?
Mørbradgryde kan godt fryses. Her er holdbarheden et par måneder.
Hvilken vin til mørbradgryde?
Da sovsen er en fed flødesovs, anbefaler vi, at du vælger en kraftig, let syrlig vin til. Hvis du vil være helt sikker på den helt rigtige vin, anbefaler vi, at du spørger din lokale vinhandel.