pasta med kylling

Pasta med kylling og spinat – Cremet pastaret

Opskrift på cremet pasta med kylling og spinat, en af vores bedste pastaretter med fløde. Virkelig nem at lave og smager helt fantastisk! Se den her.
❄ Fryseegnet Ikke afprøvet
📆 Holdbarhed 1-2 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
2 Gryder (Store)
Rivejern
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

pasta med kylling og spinat opskrift
4,72 fra 42 bedømmelser

Cremet pasta med kylling og spinat

Denne opskrift på pasta med kylling og spinat, er en af vores bedste pastaretter med fløde. Opskriften er cremet, nem at lave og så smager den helt fantastisk.
Antal 4 portioner

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser
 

  • 400 g Spaghetti (evt. fuldkorn)
  • 600 g Kyllingebryst
  • 250 g Frisk spinat
  • 350 ml Fløde
  • 50 g Parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron
  • 1 spsk Smør
  • salt og peber

Anretning

  • friskkværnet peber (Kan undlades)
  • Parmesan (Kan undlades)
  • Frisk rucola (Kan undlades)

Tilberedning
 

Forberedelse

  • Sæt en gryde med vand til at koge.
  • Skyld spinatbladene, skræl skallen af citronen og gem den, pres saften ud og gem til senere.
    2 fed hvidløg, ½ citron, 250 g Frisk spinat
  • Hak hvidløg fint, skær kylling i små stykker og krydr med lidt salt og peber.
    salt og peber, 600 g Kyllingebryst
  • Tilsæt spaghetti til det kogende vand og følg kogeanvisningen på pakken.
    400 g Spaghetti

Kylling og flødesovs

  • Sæt en stor gryde over på mellem-høj varme, tilsæt smør og hvidløg, svits hvidløget af.
    1 spsk Smør, 2 fed hvidløg
  • Tilsæt kylling til gryden og steg til det er gennemstegt.
    600 g Kyllingebryst
  • Tilsæt spinat, fløde, citronskal, citronsaft og parmesan til gryden, rør rundt og lad retten simre cirka 5 minutter.
    250 g Frisk spinat, 350 ml Fløde, 50 g Parmesan, ½ citron
  • Smag til med salt og peber.
    salt og peber

Anretning

  • Hæld vandet fra spaghettien når den er klar.
    400 g Spaghetti
  • Tilsæt flødesovsen til den kogte spaghetti og rør det hele godt sammen. Tag evt. gryden tilbage over varmen hvis flødesovsen skal være lidt tykkere.
  • Anret pastaretten i en tallerken, tilsæt lidt revet parmesan på toppen, evt. lidt friskkværnet peber og/eller frisk rucola.
    friskkværnet peber, Parmesan, Frisk rucola

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

Pastaret med kylling og spinat

Den står ofte på pasta med kylling og spinat herhjemme. Det er en nem hverdagsret, som hurtigt kan bikses sammen og som ikke behøver andet tilbehør. Mens man steger kyllingen, kan man koge pastaen.

Når kyllingen er færdig, kommer man fløde, citron og spinat i og til sidst den kogte pasta. Det hele smages til med salt og godt med friskkværnet peber. En gavmild håndfuld revet parmesan på toppen er heller ikke at kimse af.

cremet pastaret med kylling

Spinat, broccoli eller andre grøntsager, her har du en alsidig opskrift med mange muligheder

Vi har brugt frisk spinat i denne opskrift, men har man et halvt broccoli, nogle porrer, peberfrugter eller grønkål, så vil det helt sikkert også smage godt i retten, så man kan uden problemer skifte lidt ud i ingredienserne hvis man ønsker at prøve nye variationer, eller måske ikke lige har spinat derhjemme.

Vi elsker retter som denne pasta med kylling og spinat, der lynhurtigt kan tilpasses det man har liggende i køleskabet.

Du kan også bruge andre slags pasta

Her har vi brugt ‘almindelig’ spaghetti, men ofte laver vi retten med fuldkornsspaghetti, for en bedre og længere mæthedsfornemmelse. Den kan også laves med andre former for pasta, eksempelvis pasta penne eller pastaskruer, er et gode alternativer til andre typer pasta man kan bruge til opskriften.

pasta med kylling og spinat

Cremet pastaret med flødesovs

Pastaretter med fløde går man aldrig galt i byen med! Her i opskriften bruger vi fløde, men du kan sagtens skifte den ud med madlavningsfløde, hvis du hellere foretrækker det.

Bruges der rigtig fløde, vil du få en mere cremet flødesovs, men tilgengæld en mere kalorieholdig ret, så ønsker man en sundere variation, så skær ned på fløden, eller udskift med en lidt mindre kalorieholdig fløde.

Nem og hurtig pastaret med kylling

Retten er både nem at lave og tager ikke mange minutter at bikse sammen, så står du med en dejlig cremet pastaret som nemt glider ned hos hele familien.

En hverdagsret som uden problemer kan snige sig ind på selv de travleste hverdage, hvor man bare gerne vil have noget hurtigt og nemt, men stadig velsmagende mad.

pastaret med fløde og kylling

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge frossen spinat

Ja, det kan man sagtens. Tag 200 g frossen spinat og hæld kogende vand over. Si vandet fra og pres spinaten godt, så væsken kommer ud. Tilsæt spinaten til kyllingen lige inden du kommer fløde i.

Kan man bruge madlavningsfløde i stedet for fløde?

Ja, du kan sagtens bruge madlavningsfløde og dermed få et lidt sundere resultat.

Del opskriften med nogen du holder af
Katharina - Beetroot Bakery
Katharina - Beetroot Bakery

Katharina står bag Beetroot Bakery - En vegetarisk madblog med fokus på nem, sund og vegetarisk hverdagsmad. På bloggen deler hun ud af sine velsmagende og vegetariske retter, med målet om at gøre vegetarisk mad sjovt, spændende og nemt!

4 Kommentarer

4,72 from 42 votes (39 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




  1. 3 stars
    Der er for meget fløde og kylling. retten kan med fordel forberedes med mindre fløde og flere grøntsager og mindre kød.

  2. Med den rette balance mellem fløde og citron/citronskal sidder smagen lige i skabet. Parmesanen giver prikken over i’et.
    Hvis der tilføjes lidt bacon som topping tror jeg englene begynder at synge.

    Og så er den nem!