Lækker og nem spidskålssalat med æbler og dressing, sprød og fyldig salat med spidskål og dressing
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 5 minutterminutter
Samlet tid 20 minutterminutter
5 fra 3 bedømmelser
Ingredienser
1Spidskål(ca. 400 g)
2æble
2avocado
50ggræskarkerne
1Håndfuldpersille
Dressing:
15gHvid balsamico
30golivenolie
0.5citron(Saften)
15ghonning
1tskDijon sennep
salt og peber
Kokkens tips
Hvid du ikke er så meget til olivenolie, kan du også bruge en god rapsolie. Hvis du ikke er så meget til avocado, kan du også erstatte denne med feta, som også bidrager med en god fedme. Du kan også kombinere og bruge både feta og avocado.
Tilberedning
Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver let brune. Stile dem herefter til side så de får sturetemperatur.
50 g græskarkerne
Rens og snit spidskålen fint.
1 Spidskål
Skyld æblerne og skær dem ud i små tern.
2 æble
Fjern stenen fra advocadoen, og skær den i tern.
2 avocado
Skyl og hak persillen fint.
1 Håndfuld persille
Kom spidskål, æble, avocado og persille i en skål.
Dressing:
Hvid balsamico, citronsaft, honning og sennep blandes sammen i en skål.
15 g Hvid balsamico, 0.5 citron, 15 g honning, 1 tsk Dijon sennep
Hæld olivenolie langsomt i imens du pisker i dressingen.
30 g olivenolie
Smag dressingen til med salt og peber.
salt og peber
Vend dressingen ned i salaten.
Vend til sidst de ristede græskarkerne i. Gem evt. en håndfuld kerne til at toppe salaten af med, når den er kommet i serveringsfad/skål.
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Hvid du ikke er så meget til olivenolie, kan du også bruge en god rapsolie. Hvis du ikke er så meget til avocado, kan du også erstatte denne med feta, som også bidrager med en god fedme. Du kan også kombinere og bruge både feta og avocado.
Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver let brune. Stile dem herefter til side så de får sturetemperatur.
50 g græskarkerne
Rens og snit spidskålen fint.
1 Spidskål
Skyld æblerne og skær dem ud i små tern.
2 æble
Fjern stenen fra advocadoen, og skær den i tern.
2 avocado
Skyl og hak persillen fint.
1 Håndfuld persille
Kom spidskål, æble, avocado og persille i en skål.
Dressing:
Hvid balsamico, citronsaft, honning og sennep blandes sammen i en skål.
15 g Hvid balsamico, 0.5 citron, 15 g honning, 1 tsk Dijon sennep
Hæld olivenolie langsomt i imens du pisker i dressingen.
30 g olivenolie
Smag dressingen til med salt og peber.
salt og peber
Vend dressingen ned i salaten.
Vend til sidst de ristede græskarkerne i. Gem evt. en håndfuld kerne til at toppe salaten af med, når den er kommet i serveringsfad/skål.
Kokkens tips
Hvid du ikke er så meget til olivenolie, kan du også bruge en god rapsolie. Hvis du ikke er så meget til avocado, kan du også erstatte denne med feta, som også bidrager med en god fedme. Du kan også kombinere og bruge både feta og avocado.
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Sprød spidskålssalat med æbler
Med denne opskrift får du en dejlig salat, som kan bruges til rigtig meget. Salaten er nem at lave og samtidig super lækker. I denne opskrift får du udover spidskål også smag fra de andre ingredienser som er æble, advocado, græskarkerner og persille.
Æblet giver salaten en dejlig sødme og syre, som passer rigtig godt til den sprøde spidskål. Advocadoen bidrager med en god fedme til salaten. Græskarkernerne er det sprøde element i salaten, hvilket bare er et must i en salat. Herudover bliver salaten vendt i den dejligste dressing, som sammen med alle ingredienserne bare giver den bedste spidskålssalat.
Fyldig salat med spidskål
Spidskål er rigtig godt at bruge i salater. En af de rigtig gode ting ved spidskål er, at det faktisk har en ret mild smag, hvorfor det er ideelt i salater, da du virkelig kan tilføje de smage, du kan lide til din salat. Derfor er spidskål helt oplagt som base i salater.
Herudover er kål sundt, og det er dermed en god og anden måde at spise mere kål på. Man oplever en god mæthedsfornemmelse, når man spiser kål, hvilket også betyder at spidskålssalat er en god måde at snige mere grønt ind på. I denne opskrift bruger vi en dressing, som vendes i salaten. Dressingen arbejder rigtig godt sammen med spidskålen, fordi kålen får en god konsistens, men også fordi det understøtter spidskålens naturlige smag.
Anvendelse af spidskål salat
Denne salat kan bruges til rigtig meget og lige som de fleste andre salater, så passer det godt til det meste kød. Det kan være et lækkert tilbehør til simreretter som mørbradgryde og millionbøf, men det er også helt fantastisk til grillmad. Spidskålssalat giver et dejligt forfriskende twist til grillmaden, og det er bare super lækkert.
Herhjemme bytter vi også tit stuvet spidskål ud med denne salat, når vi får frikadeller. Det gør frikadellerne mere “moderne”, og det fungerer godt som afveksling til den mere klassiske ret.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar