Spidskålssalat

Spidskålssalat med æbler – Nem og sprød salat

Lækker og nem spidskålssalat med æbler og dressing, sprød og fyldig salat med spidskål og dressing.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 2-3 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Spidskålssalat
5 fra 3 bedømmelser

Spidskålssalat med æbler

Lækker og nem spidskålssalat med æbler og dressing, sprød og fyldig salat med spidskål og dressing
Antal 4 personer

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 1 Spidskål (ca. 400 g)
  • 2 æble
  • 2 avocado
  • 50 g græskarkerne
  • 1 Håndfuld persille

Dressing:

  • 15 g Hvid balsamico
  • 30 g olivenolie
  • 0.5 citron (Saften)
  • 15 g honning
  • 1 tsk Dijon sennep
  • salt og peber

Tilberedning
 

  • Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver let brune. Stile dem herefter til side så de får sturetemperatur.
    50 g græskarkerne
  • Rens og snit spidskålen fint.
    1 Spidskål
  • Skyld æblerne og skær dem ud i små tern.
    2 æble
  • Fjern stenen fra advocadoen, og skær den i tern.
    2 avocado
  • Skyl og hak persillen fint.
    1 Håndfuld persille
  • Kom spidskål, æble, avocado og persille i en skål.

Dressing:

  • Hvid balsamico, citronsaft, honning og sennep blandes sammen i en skål.
    15 g Hvid balsamico, 0.5 citron, 15 g honning, 1 tsk Dijon sennep
  • Hæld olivenolie langsomt i imens du pisker i dressingen.
    30 g olivenolie
  • Smag dressingen til med salt og peber.
    salt og peber
  • Vend dressingen ned i salaten.
  • Vend til sidst de ristede græskarkerne i. Gem evt. en håndfuld kerne til at toppe salaten af med, når den er kommet i serveringsfad/skål.

Kokkens tips

Hvid du ikke er så meget til olivenolie, kan du også bruge en god rapsolie. 
Hvis du ikke er så meget til avocado, kan du også erstatte denne med feta, som også bidrager med en god fedme. Du kan også kombinere og bruge både feta og avocado. 

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar om din oplevelse!

Sprød spidskålssalat med æbler

Med denne opskrift får du en dejlig salat, som kan bruges til rigtig meget. Salaten er nem at lave og samtidig super lækker. I denne opskrift får du udover spidskål også smag fra de andre ingredienser som er æble, advocado, græskarkerner og persille.

Æblet giver salaten en dejlig sødme og syre, som passer rigtig godt til den sprøde spidskål. Advocadoen bidrager med en god fedme til salaten. Græskarkernerne er det sprøde element i salaten, hvilket bare er et must i en salat. Herudover bliver salaten vendt  i den dejligste dressing, som sammen med alle ingredienserne bare giver den bedste spidskålssalat. 

Spidskålssalat

Fyldig salat med spidskål

Spidskål er rigtig godt at bruge i salater. En af de rigtig gode ting ved spidskål er, at det faktisk har en ret mild smag, hvorfor det er ideelt i salater, da du virkelig kan tilføje de smage, du kan lide til din salat. Derfor er spidskål helt oplagt som base i salater.

Herudover er kål sundt, og det er dermed en god og anden måde at spise mere kål på. Man oplever en god mæthedsfornemmelse, når man spiser kål, hvilket også betyder at spidskålssalat er en god måde at snige mere grønt ind på. I denne opskrift bruger vi en dressing, som vendes i salaten. Dressingen arbejder rigtig godt sammen med spidskålen, fordi kålen får en god konsistens, men også fordi det understøtter spidskålens naturlige smag.  

Spidskålssalat

Anvendelse af spidskål salat  

Denne salat kan bruges til rigtig meget og lige som de fleste andre salater, så passer det godt til det meste kød. Det kan være et lækkert tilbehør til simreretter som mørbradgryde og millionbøf, men det er også helt fantastisk til grillmad. Spidskålssalat giver et dejligt forfriskende twist til grillmaden, og det er bare super lækkert.

Herhjemme bytter vi også tit stuvet spidskål ud med denne salat, når vi får frikadeller. Det gør frikadellerne mere “moderne”, og det fungerer godt som afveksling til den mere klassiske ret. 

Spidskålssalat
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse