Opskrift på hjemmelavet tarteletfyld med kylling i asparges
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime30 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime50 minutterminutter
5 fra 5 bedømmelser
Ingredienser
1600gkyllingelår(ca. 8 stk. eller en hel suppehøne )
2lvand
2porrer
2løg
4gulerødder
4fedhvidløg
6laurbærblad
2tskpeberkorn
20stk.tarteletskaller
Sovs
100gsmør
100gmel
860gdåseasparges(ca. 2 stk.)
5dlhønsefond(Kogevandet fra kyllingen)
2,5dlfløde
Kokkens tips
Du kan evt. tilsætte friske hvide eller grønne asparges i mindre stykker. På denne måde får du lidt mere konsistens i dit tarteletfyld. Du kan bruge kyllingebryst i stedet for kyllingoverlår. Her får du en "mildere" smag af kylling. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal bruge en mindre mængde, da noget af vægten fra kyllingoverlår er knogler. Du kan pynte dine tarteletter med friskhakket persille, cherrytomater og agurk.
Tilberedning
Kom kyllingelårerne i en gryde med vandet, og kog det langsomt op.
1600 g kyllingelår, 2 l vand
Lad det småsimre i 15 min, til der dannes en masse urenheder på toppen.
Skum vandet af med en ske, så alle urenhederne fjernes.
Rens og hak porrer, løg, hvidløg og gulerødder groft.
2 porrer, 2 løg, 4 gulerødder, 4 fed hvidløg
Tilsæt grøntsagerne, laurbær og peberkorn.
6 laurbærblad, 2 tsk peberkorn
Lad det småsimre i 45-60 min.
Tag kyllingen op, og læg det i et fad eller en skål.
Lad boullionen småsimre videre i cirka30 min. Smag herefter til med salt.
Sigt boullionen.
Når kyllingen er let afkølet, fjernes skindet, og kyllingen plukkes til mundrette stykker.
Sovs
Kom smør I gryden, og smelt det på mellemhøje varme. Herefter tilsættes melet, og der røres, til det dufter af brunet smør.
100 g smør, 100 g mel
Sigt vandet fra aspargesen, og kom det i opbagningen, mens du rører.
860 g dåseasparges
Når det har samlet sig, tilsættes bouillonen lidt af gangen, og herefter koges det op under konstant omrøring.
5 dl hønsefond
Lad det koge i 5 min.
Tilsæt fløde, og lade det småkoge i 5 min.
2,5 dl fløde
Tilsæt det plukkede kylling og aspargesstykkerne. Smag til med salt og peber, samt juster konsistensen med maizena eller boullion, hvis det er nødvendigt.
Lun tarteletskallerne i ovnen.
20 stk. tarteletskaller
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Du kan evt. tilsætte friske hvide eller grønne asparges i mindre stykker. På denne måde får du lidt mere konsistens i dit tarteletfyld. Du kan bruge kyllingebryst i stedet for kyllingoverlår. Her får du en "mildere" smag af kylling. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal bruge en mindre mængde, da noget af vægten fra kyllingoverlår er knogler. Du kan pynte dine tarteletter med friskhakket persille, cherrytomater og agurk.
Kom kyllingelårerne i en gryde med vandet, og kog det langsomt op.
1600 g kyllingelår, 2 l vand
Lad det småsimre i 15 min, til der dannes en masse urenheder på toppen.
Skum vandet af med en ske, så alle urenhederne fjernes.
Rens og hak porrer, løg, hvidløg og gulerødder groft.
2 porrer, 2 løg, 4 gulerødder, 4 fed hvidløg
Tilsæt grøntsagerne, laurbær og peberkorn.
6 laurbærblad, 2 tsk peberkorn
Lad det småsimre i 45-60 min.
Tag kyllingen op, og læg det i et fad eller en skål.
Lad boullionen småsimre videre i cirka30 min. Smag herefter til med salt.
Sigt boullionen.
Når kyllingen er let afkølet, fjernes skindet, og kyllingen plukkes til mundrette stykker.
Sovs
Kom smør I gryden, og smelt det på mellemhøje varme. Herefter tilsættes melet, og der røres, til det dufter af brunet smør.
100 g smør, 100 g mel
Sigt vandet fra aspargesen, og kom det i opbagningen, mens du rører.
860 g dåseasparges
Når det har samlet sig, tilsættes bouillonen lidt af gangen, og herefter koges det op under konstant omrøring.
5 dl hønsefond
Lad det koge i 5 min.
Tilsæt fløde, og lade det småkoge i 5 min.
2,5 dl fløde
Tilsæt det plukkede kylling og aspargesstykkerne. Smag til med salt og peber, samt juster konsistensen med maizena eller boullion, hvis det er nødvendigt.
Lun tarteletskallerne i ovnen.
20 stk. tarteletskaller
Kokkens tips
Du kan evt. tilsætte friske hvide eller grønne asparges i mindre stykker. På denne måde får du lidt mere konsistens i dit tarteletfyld. Du kan bruge kyllingebryst i stedet for kyllingoverlår. Her får du en “mildere” smag af kylling. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal bruge en mindre mængde, da noget af vægten fra kyllingoverlår er knogler. Du kan pynte dine tarteletter med friskhakket persille, cherrytomater og agurk.
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Nem opskrift på hjemmelavet høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er en klassisk dansk ret, der har været elsket i generationer. Med vores nemme opskrift kan du nu lave denne lækre favorit derhjemme i dit eget køkken. Det danske køkken er kendt for sin generøse brug af smør og fløde, og denne ret er ingen undtagelse. Retten kan måske ikke ligefrem kaldes “sund”, men til gengæld er den fyldt med smag og er en absolut fornøjelse for smagsløgene. Og det bedste af det hele: Det er faktisk slet ikke svært at lave.
Du har mulighed for at tilpasse sværhedsgraden af opskriften, alt efter om du vil lave dine egne tarteletskaller eller købe dem færdiglavet. Hjemmelavede tarteletskaller laves af butterdej, der blindbages i ovnen, hvilket giver en sprød og skøn skorpe. Men hvis tiden er knap, er det helt acceptabelt at købe færdiglavede tarteletskaller i supermarkedet – det gør vi ofte selv herhjemme, og det er også det, vi tager udgangspunkt i i denne opskrift. Uanset dit valg, deler vi her den bedste og nemmeste opskrift på tarteletter med saftige stykker høns i cremet aspargessauce.
Klassisk tarteletfyld
Det klassiske tarteletfyld er en herlig kombination af mørt hønsekød og friske asparges, badet i en fyldig og smagfuld sauce. Denne opskrift har været elsket i generationer og er perfekt til enhver lejlighed. Det er simpelthen den ultimative comfort food, der aldrig skuffer. Tarteletter med høns i asparges hører traditionelt til på både julefrokost- og påskefrokostbordet, men de er også en populær ret til konfirmationsfester, enten som forret eller natmad. Tarteletter med kylling er også en skøn og nem hverdagsret, som både store og små vil sætte pris på.
Selvom tarteletter med høns i asparges er en traditionel ret, behøver du ikke være en erfaren kok for at lave dem. Vores opskrift er nem at følge, selv for begyndere. Og resultatet? Hjemmelavede tarteletter, der smager præcis som dem, din mor lavede, men som samtidig har været nemme at tilberede.
En opskrift på tarteletter, som alle elsker og kender
Selvom den klassiske tarteletopskrift traditionelt bruger hønsekød, er tarteletter med kylling og asparges en dejlig variation, der er lige så lækker. Denne variation er hurtig og nem at lave, og det er også lettere at finde kyllingekød i dagligvarebutikker end suppehøns. Selvom hjemmelavet fyld kræver lidt ekstra tid, er det hele besværet værd. Vi vil gerne dele vores hemmeligheder til at lave det bedste fyld, der både imponerer med smag og konsistens.
Forskellen på at bruge høns og kylling i din tartelet
Høns og kylling er begge fantastiske valg til tarteletter, men hvad er forskellen? Høns tilføjer en dybere og rigere smag, mens kylling er en lidt mildere variant. Uanset hvilket kød du vælger, er nøglen til de bedste tarteletter at lave en god cremet og smagfuld sauce. Hvis du vil pifte dine tarteletter ekstra op, kan du med fordel bruge friske asparges.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar