Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Tzatziki
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 500 g græsk yoghurt 10 %
- 2 agurker (ca. 500 g)
- 2 tsk salt
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 tsk tørret dild (eller evt. 2 spsk. friskhakket dild)
- 0.5 tsk sukker
- 0.5 citron (kun saften)
Tilberedning
- Hæld yoghurten i et osteklæde eller en stofble, og kom det i en sigte over en skål.500 g græsk yoghurt 10 %
- Dræn yoghurten i køleskabet i 24 timer.
- Dagen efter rives agurken, og der hældes salt over, så agurken bliver afvandet. Lad agurken trækker i ca. 30 min.2 agurker, 2 tsk salt
- Pres det sidste væske ud af agurken med et viskestykke.
- Pres hvidløg, og vend det i den drænede græske yoghurt.2-3 fed hvidløg
- Tilsæt nu olivenolie, dild, sukker, citronsaft og den revne agurk, og vend det rundt.2 spsk olivenolie, 1-2 tsk tørret dild, 0.5 tsk sukker, 0.5 citron
- Smag til med salt og peber.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Tzatziki – en delikat hjemmelavet opskrift
Leder du efter en autentisk opskrift på den bedste hjemmelavede tzatziki med en ægte græsk smag? Så er du landet det rette sted. Vores opskrift er enkel og lader dig lave din egen græske tzatziki derhjemme. Opskriften består af få ingredienser, men smagskombinationerne giver dig mulighed for at opleve smagen af Grækenland i dit eget køkken.
Opskrift på tzatziki med græsk yoghurt
Vores opskrift er udviklet med fokus på autenticitet. Vi anbefaler derfor, at du vælger en god græsk yoghurt, fordi det sikrer en cremet og fyldig konsistens, som bare er svær at slå. Når man laver tzatziki bliver kvaliteten bare bedre med en god og fed græsk yoghurt. Med det sagt kan du også sagtens bruge cremefraiche eller skyr. Hvis du bruger cremefraiche eller skyr i stedet for græsk yoghurt, får du en version, som er tyndere og lidt “lettere”. Herudover vil din tzatziki blive sundere, fordi den er mindre fedtholdig.
Den friske smag af græsk yoghurt kombineret med revet agurk, hvidløg, olivenolie, dild og en anelse citronsaft skaber en ægte græsk smag, som gør denne tzatziki til noget særligt. Vi oplever tit, at det er en smagssag, om man er til dild eller ej, og du kan altså sagtens udelade dild i opskriften, hvis du ikke er til det.
Nem, hjemmelavet og ægte tzatziki
At lave din egen tzatziki behøver ikke at være besværligt. Vores opskrift kan tilpasses ambitionsniveau og smagsløg og guider dig igennem processen trin for trin. Har du ikke tid til at dræne yoghurten en dag i forvejen, eller ønsker du en sund tzatziki, så kan du sagtens tilpasse opskriften efter dette – se bare “kokkens noter”.
Uanset om du er nybegynder eller erfaren i køkkenet, vil denne nemme opskrift give dig mulighed for at opleve autentisk græsk smag i dit eget hjem.
En lille bid af Grækenland
Tzatziki er mere end blot en dip; det er en smagsoplevelse. Når du prøver vores hjemmelavede tzatziki, vil du forstå, hvorfor det er en vigtig del af græsk madkultur. Det er smagen af autentisk Grækenland, som du kan invitere ind i dit eget køkken. I den græske madtradition serveres den cremede agurkesalat ofte til grillet kød og med friskbagte pitabrød, men du kan eksperimentere med det lækre tilbehør i uendeligt mange retter. Foruden som selvstændigt tilbehør, er retten også lækker som dip eller smørrelse i sandwich eller pitabrød.
Herhjemme er retten er især populær som sommertilbehør, men kan i princippet spises hele året – og lad os være ærlige: Længes man ikke netop efter lidt Grækenland i Danmarks regnfulde efterår?
Rigtig god opskrift.
Blev lavet med græsk yoghurt, men kan godt være jeg tager en 2% næste gang.
Det er jeg rigtig glad fordi du synes 😊
Det kan du også sagtens lave med 2 % det kan bare godt være den bliver lidt tyndere men hvis den bliver drænet godt er det fint 😊