Brownie opskrift

Brownie – Verdens bedste brownies

De lækreste fudgy brownies, her får du en hjemmelavet brownie med chokolade som bare smager helt fantastisk
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Bradepande 39×27 cm
El-Pisker
Stor skål
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Brownie opskriftbillede
4,60 fra 5 bedømmelser

Brownie

De lækreste fudgy brownies, her får du en hjemmelavet brownie med chokolade som bare smager helt fantastisk
Antal 20 personer

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Tilb. tid 20 minutter
Bagetid 40 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • 500 g Smør
  • 375 g Mørk chokolade (hakket eller knapper)
  • 750 g Sukker
  • 225 g Mel
  • 6 Æg
  • 3 tsk Vaniljesukker
  • 1 knsp Salt
  • 100 g valnødder (kan evt. undlades)

Tilberedning
 

  • Smelt smørret i en gryde.
    500 g Smør
  • Imens piskes æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
    750 g Sukker, 6 Æg, 3 tsk Vaniljesukker
  • Kom chokoladen ned til det smeltede smør og rør rundt til det er helt smeltet.
    500 g Smør, 375 g Mørk chokolade
  • Vend æggeblandingen sammen med mel og salt til der ikke er mel klumper i.
    225 g Mel, 6 Æg, 1 knsp Salt
  • Vend chokoladen og smørret sammen med resten af dejen over nogle gange.
    500 g Smør, 375 g Mørk chokolade
  • Hak valnødderne groft.
    100 g valnødder
  • Vend nu valnødder i.
  • Kom browniedejen i en smurt bradepande med bagepapir (39cm x27cm).
  • Kom bradepanden i en forvarmet ovn på 175° varmluft i ca. 40 min.
  • Køl kagen ned efter bagning og kom den i køleskabet.
  • Skær kagen ud i passende stykker.

Kokkens tips

  • Kagen kan med fordel fryses ned. Her er holdbarheden ca. 1-2 måneder. 
  • Vær obs. på ikke at skære for store stykker, da det er en tung kage. 
  • Kagen er perfekt med friske bær og is som tilbehør.  
  • Gang opskriften med 1,5 så passer den til en Gastro bakke 

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar om din oplevelse!

Verdens bedste brownie

Der findes mange forskellige opskrifter på brownies, men her får du vores bud på verdens bedste brownie. Hemmeligheden bag verdens bedste fudgy brownie er få, men rigtig gode ingredienser.

I vores verden skal en brownie være svagt sprød på toppen, men samtidig super svampet/kompakt indeni. Det høje sukkerindhold gør, at det karamelliserer på toppen, hvor du får en dejlig let sprød skal. Herudover er denne opskrift kun med chokolade og ikke kakao, hvilket giver en god og lækker midte. Dermed bliver det også en kage af lidt tungere karakter, hvorfor stykkerne kan skæres småt ud og kan anrettes super delikat.

Med denne opskrift får du et super resultat, men samtidigt er den faktisk også rigtig nem at lave! Det er helt klart en af de nemmeste bradepandekager og udover det får du et resultat som alle kan lide. En hjemmelavet brownie er herudover hurtig at lave og er derfor ideel, hvis du mangler inspiration til desserter – nemmere bliver det ikke!

Verdens bedste brownie

Tilbehør til brownies

Der er rigtig meget tilbehør, som passer super godt til brownie. Helt klassisk kan du servere kagen med en god vaniljeis. Isen bidrager med en dejlig “kulde” til den ellers tunge og kompakte kage. Her får du det bedste fra både is og kage – bedre bliver det simpelthen ikke.

Herudover er friske bær også ideelle til brownie. De bidrager med en dejlig syre til den søde og bløde kage, hvilket også giver en fantastisk dessert. Sidst men ikke mindst vil vi også anbefale at servere kagen med lidt karamelsovs. Chokolade og karamel er bare et fantastisk match. 

Brownies – En amerikansk klassiker!

Opskriften stammer oprindeligt fra Amerika. Her blev kagen første gang omtalt i 1897. Efterfølgende er brownien vundet ind i stort set hele verden og er blevet en sand klassiker. Brownie er meget karakteristisk for det amerikanske køkken, der er kendt for at lave tunge og lækre kager.

Brownie opskrift

Brownie – Med eller uden nødder?

Nu kommer vi til det helt store spørgsmål. Skal der nødder i en brownie eller ej? Det er der helt sikkert rigtig mange delte meninger om.

Nødder kan være med til at give kagen noget konsistens, idet de bidrager med lidt knas i den svampet midte. Herhjemme kan vi godt lide nødder i vores. Der er flere forskellige typer nødder du kan vælge imellem. Vi kan bedst lidt valnødder, da de er behagelige at tygge på.

Vi synes det er vigtigt, at du ikke vælger nogle nødder som er alt for hårde, da den stadig skal være blød og dejlig at spise. Hvis du ikke er til nødder i din brownie, kan du undlade dem fra opskriften. 

Hjemmelave brownie med chokolade

En rigtig nem kage at have på “lager” 

Brownie er en ganske ideel kage at have på “lager”. Dette skyldes, at kagen er super fryseegnet. Faktisk synes vi, at kagen bliver endnu bedre når den har været frosset ned. Her bliver kagen ultra svampet i midten. Herudover giver nedfrysning også mulighed for at nyde kagen, hvor den er helt kold, hvilket får den dejlige chokoladesmag til at stråle endnu mere.

Hvis du får gæster er det derudover også nemmest at have desserten klar på forhånd, hvilket gør den ideel. kagen bages i en bradepande og du kan skære kagen ud i ønsket stykker inden nedfrysning, så er det nemt at tage de stykker op du skal bruge. Du kan også fryse kagen ned hel.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

4,60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse