Drømmekage i bradepande

Drømmekage i bradepande – nem og svampet

Nem opskrift på drømmekage i bradepande – svampet og sød med topping af karamelliseret kokos.
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Ovn
Stor skål
Bradepande 39×27 cm
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Drømmekage i bradepande
4,47 fra 15 bedømmelser

Drømmekage i bradepande

Nem opskrift på drømmekage i bradepande svampet og sød med topping af karamelliseret kokos.
Antal 1 stk

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 5 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2.5 dl mælk
  • 75 g smør

Topping:

  • 125 g smør
  • 200 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • 1 dl mælk

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 175°
  • Pisk sukker og æg sammen på en røremaskine i ca. 5 min på fuld styrke, eller til det bliver meget luftigt.
    300 g sukker, 5 æg
  • Kom smør i en gryde, og lun det, til det er smeltet.
    75 g smør
  • Hæld mælken over i det lune smør.
    2.5 dl mælk
  • Rør forsigtigt mælkeblandingen i dejen, til du har en ensartet masse.
  • Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen, og vend forsigtigt rundt i den.
    300 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 2 tsk vaniljesukker
  • Hæld kagen i et smurt fad beklædt med bagepapir (39×27 cm med høj kant).
  • Bag kagen i ovnen på 175° varmluft i 25-30 min..
  • Imens kagen bages, laver du topping. Alle ingredienserne til dette kommes i en gryde og koges forsigtigt op.
    125 g smør, 200 g kokosmel, 250 g brun farin, 1 dl mælk
  • Når kagen har bagt i 25-30 min, tages den ud, og ovnen skrues op på 225°.
  • Toppingen kommes på kagen, og kagen bages nu i 5 min med topping på.
  • Kagen køles ned inden servering.

Kokkens tips

Denne kage kan med fordel fryses ned.

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar om din oplevelse!

Drømmekage en sand klassiker 

Drømmekage i bradepande er en sand klassiker. Om du serverer den hjemme, på arbejdet eller i skolen, er du sikkert garanteret stor popularitet og tomme fade. Den svampede kage med karamelliseret topping er utrolig nem at bage, ikke mindst i store portioner. Og så kan den fryses ned og tages op ved lejlighed.

Denne drømmekage bages som en traditionel bradepandekage og består af en svampet og sød vaniljebund med en sprød karamelliseret topping af brun farin, smør, kokos og mælk. Kontrasten mellem det søde og det sprøde og svampede giver kagen dybde og en skøn aroma. Herhjemme er drømmekage i bradepande blevet en go-to, fordi den er hurtig og nem at lave, og så er det bare en kage som alle kan lide. 

Se andre lækre kager

Squashkage i bradepande
Nem og lækker squashkage i bradepande – Her får du opskriften på en dejlig svampet kage med ostecreme, et garanteret hit! Se opskriften her.
 Gå til opskrift
nem squashkage med ostecreme opskrift
Drømmekage

Den søde og sprøde top 

En af drømmekagens mest fortryllende træk er dens søde og sprøde topping. Den kan laves på flere måder, men her bruges brun farin, smør, kokos og mælk. Toppingen laves, mens kagebunden bager, og når kagebunden er næsten færdigbagt, hældes den sirupsagtige blanding over. Herefter skal kagen atter bage, denne gang ved meget høj varme. Det får toppingen til at karamellisere og skaber en lækker kontrast mellem den svampede og milde vaniljebund og den knasende, sødmefyldte topping.

Drømmekage

Drømmekagen fra Brovst 

Drømmekage kaldes også “Drømmekagen fra Brovst”, men faktisk stammer den slet ikke derfra. I 1960’erne deltog den dengang 13-årige Jytte Andersen med sin mormors kageopskrift i en konkurrence på Brovst Hotel. Opskriften vandt og blev efterfølgende publiceret i et opskriftshæfte som Drømmekagen fra Brovst, men oprindelig hed den “Østegaardskagen” og stammer altså i virkeligheden fra Klokkerholm, hvor mormoren boede.

Drømmekage i bradepande har siden 1960’erne været en afholdt klassiker, som er gået i arv fra generation til generation – lige siden begyndelsen, hvor Jytte Andersens mormor gav opskriften videre til Jytte.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man drømmekage?

Drømmekage laves ved, at man bager en vaniljebund. Herefter tilføjes topping som bl.a. består af kokos og brun farin. Toppingen bages til sidst med kagen.  

Hvor kommer drømmekage fra?

Drømmekagen stammer oprindeligt fra byen Klokkerholm, selvom det populært siges, at den er fra Brovst.

Hvorfor hedder det drømmekage?

Oprindelig hed kagen ikke drømmekage, men Østergaardskagen. Hvorfor navnet har ændret sig, vides ikke. 

Hvor lang tid kan drømmekage holde sig?

Kagen kan holde sig i 3-4 dage.

Kan en drømmekage fryses?

Drømmekage kan godt fryses.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

8 Kommentarer

4,47 from 15 votes (11 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




    • hej louise

      det kan jeg godt ser der står, har lige lavet det om 🙂
      men der skal bare 2 tsk vaniljesukker

      Venlig hilsen
      Mads Lunde

  1. 5 stars
    Jeg har bagt Drømmekagen. Mit bilværksted fik kage da jeg forbi og fik lavet noget ved den. De var begejstrede for kagen (perfekt del dej og kokosmasse)
    Syntes også selv den var den bedste jeg har bagt.

    Er vild med Jeres tilberedning info ( hvordan man gør, samt i fed skrift skriver de ingredienser der skal bruges) samt oprindelse, ofte stillede spørgsmål.
    Alt i alt hele opsætningen

    • Tusind tak for din tilbagemelding! Vi er glade for, at du kan lide opskriften, og at det er en god oplevelse at besøge vores hjemmeside 😊
      Vh Mads lunde

  2. 5 stars
    Genial opsætning af opskrifter!
    Og kagen blev også god 😉

  3. 4 stars
    der står hvor mange græder kagen skal have men ikke om det er alm eller varmluft ?

    • Hej

      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på dette jeg har nu rettet i opskriften til Varmluft 😊

      Vh Mads