Squashkage i bradepande

Squashkage i bradepande – Nem kage med ostecreme

Nem og lækker squashkage i bradepande - Her får du opskriften på en dejlig svampet kage med ostecreme, et garanteret hit!
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Bradepande 39×27 cm
El-Pisker
nem squashkage med ostecreme opskrift
4,82 fra 16 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Squashkage i bradepande

Nem og lækker squashkage i bradepande – Her får du opskriften på en dejlig svampet kage med ostecreme, et garanteret hit! Se opskriften her.
Antal 1 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

kagedej

  • 5 Æg
  • 350 g Brun farin
  • 350 g Hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • ½ tsk Salt
  • 3 tsk Stødt kanel
  • 1 tsk Stødt ingefær
  • 3,5 dl Rapsolie
  • 400 g Squash
  • 100 g Valnødder

Topping:

  • 400 g Flødeost
  • 100 g Flormelis
  • ½ skal citron
  • ½ skal Appelsin
  • ½ saft Appelsin
  • ½ saft citron
  • 2 tsk Vaniljesukker

Tilberedning
 

Kagedej:

  • Pisk brun farin og æg i en røremaskine eller med en el-pisker. Pisk i ca. 5 min. til det er lyst og luftigt.
    5 Æg, 350 g Brun farin
  • Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.
    350 g Hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1 tsk Natron, 1/2 tsk Salt, 3 tsk Stødt kanel, 1 tsk Stødt ingefær
  • Sigt de tørre ingredienser i æggemassen og rør det sammen.
  • Riv squash og hak nødderne groft.
    400 g Squash, 100 g Valnødder
  • Rør olien ud i dejen.
    3,5 dl Rapsolie
  • Tilsæt nødder og squash og rør det ud i dejen.
  • Beklæd en bradepande (39x27cm) med bagepapir.
  • Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180° varmluft.
  • Bag kagen i 30min . Tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

Topping:

  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til det bliver luftigt.
    400 g Flødeost, 100 g Flormelis, 1/2 skal citron, 1/2 skal Appelsin, 1/2 saft Appelsin, 1/2 saft citron, 2 tsk Vaniljesukker
  • Fordel toppingen på den afkølet kage.

Kokkens noter

Kagen kan med fordel fryses (husk at fryse kagen uden topping). 
Gang opskriften med 1,5 så passer den til en Gastro bakke 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
4,82 fra 16 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Lækker opskrift på squashkage

Squashkage er en super lækker svampet kage. Opskriften er lige til at gå til, og du er sikret en lækker svampet kage hver gang. Herhjemme elsker vi, når de lækre squash titter frem i haven, da det betyder, at der skal laves en masse lækker kage.

Kagen er nem at lave og derudover er det en kage de fleste elsker! Man må sige, at squashkage er en sand klassiker i de danske hjem – og ikke uden grund! Kagen bliver super svampet, og så har den bare en lækker krydret smag. Men denne opskrift får du et lækkert resultat som vil falde i god jord hos hele familien. 

Squashkage med ostecreme

Nem opskrift på squashkage med ostecreme

Denne opskrift på squashkage sikrer dig en fantastisk svampet kage. Dette skyldes, at squash tilfører en god mængde væske, som sikrer, at din kage holder en god fugtighed. Dette betyder også, at du ikke skal være nervøs for om kagen bliver tør – det gør den IKKE!

I denne opskrift har vi også tilføjet nødder. Vi elsker, at nødderne giver et godt knas til den bløde lækre kage. Hvis du ikke er til nødder, kan du også undlade dem. Herudover synes vi at denne opskrift er super lækker, fordi kagen får en rigtig god smag af ingefær og kanel.

Gulerodskage i bradepande
Nem opskrift på gulerodskage i bradepande – Her får du opskriften på en lækker svampet kage med ostecreme, et garanteret hit derhjemme!
Se opskriften her
Gulerodskage i bradepande opskrift

3 tips til den bedste ostecreme

Her får du vores 3 bedste tips til den bedste ostecreme: 

  1. Smag cremen til undervejs, så den ikke bliver for sød. Dette skyldes, at kagen i forvejen er sød og derfor må cremen ikke være for sød.
  2. Undgå at bruge light produkter, det kan give større sandsynlighed for at cremen skiller, fordi fedtprocenten er for lav. 
  3. Undgå at piske cremen for hårdt/meget. Det kan øge sandsynligheden for, at cremen skiller.  
Squashkage i bradepande

Squashkage oplagt som bradepandekage

Udover at være super nem at lave og smage fantastisk, så er squashkage også ideel at tage med. Dette skyldes, at kagen er nem at transportere i en bradepande. Kagen bages og transporteres i den samme bradepande, hvilket gør det rigtig nemt at have med at gøre. Vi oplever, at kagen er et hit, når den kommer med rundt til forskellige arrangementer. Den får stor ros, og ofte skal opskriften også deles.

Lækre opskrifter på bradepandekager kan man ikke få for mange af! Det er skønt at have nogle gode opskrifter, som kan bruges i den travle hverdag, når der lige pludselig skal kage med på arbejde eller i skole.

Brownie
De lækreste fudgy brownies, her får du en hjemmelavet brownie med chokolade som bare smager helt fantastisk
Se opskriften her
Brownie opskriftbillede

Herudover kan kagen sagtens fryses ned, hvilket også gør den ideel i en travl hverdag. 

Ofte stillede spørgsmål

Kan kagen fryses ned?

Kagen kan med fordel fryses ned. Husk at du ikke skal fryse ostetoppingen.

Kan man benytte andre nødder end valnødder?

Du kan sagtens bruge andre nødder. Her kan du bruge de nødder du allerbedst kan lide.

Kan man bruge andre toppings?

Du kan godt bruge andre toppings. I virkeligheden er det faktisk kun fantasien, som sætter grænser. Vi forestiller os at kagen vil være lækker med drysset flormelis eller chokolade.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

One comment

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering