Tærte med bacon og porre

Nem og lækker porretærte med bacon

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ventetid: 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter

5 fra 2 bedømmelser

Kanel kage

Ingredienser
 

Tærtedej

  • 200 g hvedemel (lav protein (under 10 %), gerne kagemel.)
  • 125 g smør (koldt)
  • 1 æggeblomme
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk vand (koldt)

Fyld

  • 200 g bacon (i tern)
  • 350 g porre
  • 2 æg
  • 100 ml piskefløde
  • 0,5 tsk tørret timian
  • 1 knsp muskatnød
  • salt og peber

Kokkens tips

Det er vigtigt, at dejen kun lige samles, da man gerne vil undgå at danne glutennetværk. 
Det er også muligt at lave dejen uden en foodprocessor. Her ælter du bare dejen med hænderne. 
 

Tilberedning
 

  • Kom hvedemel og salt i en foodprocessor.
    200 g hvedemel, 0,5 tsk salt
  • Skær smørret ud i tern, og kom det i foodprocessoren.
    125 g smør
    Tærtedej
  • Kør det sammen i foodprocessoren, så smørret bliver fordelt fint.
  • Tilføj æggeblommen og vandet.
    1 æggeblomme, 2 spsk vand
    Tærtedej
  • Rør dejen, til det samler sig til en klump (det må ikke være for længe, da smørret vil blive for tyndt og dejen dermed for blød).
    Tærtedej
  • Saml hurtigt dejen med hånden, så det bliver en klump.
  • Kom dejen i film eller en frysepose, hvorefter den stilles på køl i 30 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud i en rund form. Dejen skal ca. være 4 mm tyk.
  • Kom den i en smurt tærteform (ø25).
  • Pres dejen godt ud i hele formen. Skær kanten til i toppen, så den passer til formens højde.
  • Prik huller i bunden med en gaffel.
  • Bag tærten i oven i 15 min. på 175 ℃.
  • Steg bacon på en pande.
    200 g bacon
  • Rens porrerne, og skær dem i fine skiver.
    350 g porre
  • Steg porrerne på panden i baconfedtet, så de bliver bløde, og smag dem til med salt og peber.
    salt og peber
  • Bland æg, fløde, timian, muskatnød, salt og peber i en skål.
    2 æg, 100 ml piskefløde, 0,5 tsk tørret timian, 1 knsp muskatnød, salt og peber
  • Når tærtedejen er forbagt, kommes porrer og bacon i, hvorefter æggemassen hældes over.
  • Bag tærten i yderligere 30 min, eller til æggemassen har sat sig.

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

Det er vigtigt, at dejen kun lige samles, da man gerne vil undgå at danne glutennetværk. 
Det er også muligt at lave dejen uden en foodprocessor. Her ælter du bare dejen med hænderne. 
 

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




Ét svar til “Porretærte”

  1.  Avatar
    Sara Dahl

    5 stars
    Superlækker tærte og nem at lave! 🙂