Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Kartoffel porre suppe – en sand klassiker
Kartoffel porre suppe har vundet ind i rigtig mange danske hjem – og dette er helt klart ikke uden grund! Vi husker tydeligt den første gang vi smagte suppen. Vi var helt blæst bagover, fordi noget så simpelt kan smage så fantastisk.
Udover at suppen har en fantastisk smag af kartoffel, så bidrager porren også med et lille twist, som virkelig giver suppen det sidste. Vi oplever, at suppen er et stort hit hos de fleste – unge som gamle. Vi oplever også, at suppen henvender sig rigtig godt til børn, fordi smagen er lækker, men ikke for gennemtrængende. Herudover er kartofler også noget vi i Danmark har stor tradition for, og derfor er det nærliggende med en suppe, som udnytter denne fantastiske råvare. Desuden er suppen rigtig nem at gå til.
Opskriften er lavet til at kunne passe ind i en travl hverdag, hvor man ikke nødvendigvis har flere timer sat af til madlavning hver dag. Suppen egner sig også rigtig godt i hverdagen, fordi den ikke koster en formue at lave og dermed bliver suppen en rigtig nem, billig og lækker ret at lave.
Kartoflen er en kendt råvare i Danmark, og derfor er det også nærliggende at udforske kartoflens anvendelsesmuligheder. Ofte bruger vi kartofler, når vi koger og steger. Kartoflen egner sig dog til langt mere. Kartofler er super gode i supper, fordi de bidrager med en super lækker og cremet konsistens. Herudover har de en fantastisk smag, som kan kombineres med det meste.
Vi elsker kartofler og spiser kartofler i en eller anden form næsten hver dag. Derfor er denne opskrift faktisk også super anvendelig, fordi du kan bruge “rester” i form af afskær, eller hvis du har nogle kartofler i køleskabet, som trænger til at blive brugt.
Tilbehør til kartoffel porre suppe
Der findes utroligt meget tilbehør, som gør sig godt til denne opskrift. Først og fremmest kalder en god suppe på noget lækkert brød. Herefter nyder vi i hverdagen at toppe med bacon! Den saltede bacon bidrager fantastisk til en cremet suppe.
Opskriften er super anvendelig, fordi du kan opjustere den ved at servere noget finere tilbehør, som grønne olier, stegt chorizo og hjemmelavet kartoffelchips. Den kan også nedjusteres ved at servere den med karse, croutoner og ristede kerner. Det ændrer dog ikke på, at suppen i sin rene form har en fantastisk smag.
Suppen er super anvendelig. Den kan bruges som en lækker ret i hverdagen, men kan også sagten indgå i menuen, når der kommer gæster. Suppen kan nemt laves dagen før og varmes langsomt op, hvilket gør den ideel som forret eller hovedret til middagsselskabet. Suppen vil også være fantastisk som natmad til at afslutte en dejlig fest.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan kartoffelsuppe holde sig?
Suppen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet. Vi anbefaler altid at du lugter og kigger på maden inden du tilbereder den.
Hvad drikker man til kartoffelsuppe?
En god vin vil være perfekt. Vi anbefaler en let hvidvin, fordi suppen også er mild i smagen.
Hvilken vin kan man drikke til kartoffelsuppe?
En let hvidvin, da suppen har en mild smag.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar